nemzetisport.hu 2014.10.26 23:34 Frissítve: 2015.03.19 01:47

Gyász: lelőtték a dél-afrikai válogatott kapusát

Mindössze huszonhét éves korában rablógyilkosság áldozata lett Senzo Meyiwa, a dél-afrikai profi labdarúgóligában szereplő Orlando Pirates és a dél-afrikai válogatott kapusa.

Senzo Meyiwa (1987–2014), az Orlando Pirates és a dél-afrikai válogatott kapusa

A Soccer Laduma, a SuperSport és a Sport24.co.za egybehangzó jelentése szerint – melyet a rendőrség hivatalosan is megerősített – Senzo Meyiwa halálos lövést kapott. A kapus szombat este még az Orlando Pirates Ajax Cape Town elleni 4–1-es győzelmének örülhetett a ligakupának megfelelő Telkom Knockout-kupában. Meyiwa az elmúlt hónapokban a dél-afrikai válogatott kezdőkapusaként is játszott Itumeleng Khune távollétében, mind klubcsapatában, mind pedig a nemzeti tizenegyben viselte a kapitányi karszalagot.

Általános döbbenet
Általános döbbenet fogadta a Dél-afrikai Köztársaságban Meyiwa halálát. RÉSZLETEK ITT»

„Változtatnunk kell a rendes protokollon. Megerősítjük, hogy Senzo Meyiwát, a Bucs [az Orlando Pirates beceneve – a szerk.] kapusát lelőtték, a kórházba szállítás után már csak a halál beálltát lehetett megállapítani” – jelentette be a gyászhírt a dél-afrikai rendőrség hivatalos Twitter-csatornáján.

„Az eset 20.00 körül történt Vosloorus város Zamo kerületében. 150 000 rand jutalmat ajánlunk fel a nyomravezetőknek. Két gyanúsított tört be a házba, egy kívül maradt. Mindhárman gyalog menekültek” – adtak ki később újabb információt.

Dél-afrikai sajtóhírek szerint Meyiwa barátnőjét látogatta meg Vooslorusban, és az ő házában tartózkodott, amikor rablók törtek be oda, az értékeket követelve, majd tüzet nyitottak. Meyiwát halálos lövés érte, a rendőrség azt tudatta, hogy a házban tartózkodók közül más nem sérült meg.

A barátnőjét védte, ezért lőtte le a rabló a kapust
A supersport.com most részleteket is közölt a gyilkosságról. BŐVEBBEN ITT»

Az 1987-es születésű Senzo Meyiwa az Orlando Pirates akadémiáján nevelkedett, mindig a Bucs színeiben játszott. 2013-ban mutatkozott be a dél-afrikai válogatottban.

„Az Orlando Pirates nagy szomorúsággal értesült első számú kapusa és csapatkapitánya, Senzo Meyiwa tragikusan korai haláláról. Hatalmas és szomorú veszteség ez, bárhonnan is nézzük – Senzo családjának, a Piratesnek és a nemzetnek" – közölte a klub, mely hétfőn tart sajtótájékoztatót.

2019.10.20 12:48:57

Minden más foci B. Z.

Idén jelöltek először magyar játékost a Csorba István ötletéből létrehozott Év gólja díjra.

2019.10.19 09:45:08

Minden más foci S. TÓTH JÁNOS

A Székelyföldi Labdarúgó Akadémián jártunk, amelynek elnöke, Szondy Zoltán beszélt az elért eredményekről.

2019.10.18 17:56:47

Minden más foci SZ. GY.

Kövér László: A fontos lelki egymásra találáson túl az ilyen konkrétumok is jellemzik a nemzet határok fölötti újraegyesítését.

2019.10.17 09:51:32

Minden más foci nemzetisport.hu

Az Ekkono Method vezérigazgatója komplett fejlesztési rendszert mutatott be – a PSG-nél is alkalmazzák.