Dél-Afrika: a barátnőjét védte, ezért lőtte le a rabló a kapust

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.27. 09:01
Mindössze huszonhét éves korában rablógyilkosság áldozata lett Senzo Meyiwa, a dél-afrikai profi labdarúgóligában szereplő Orlando Pirates és a dél-afrikai válogatott kapusa. A supersport.com most részleteket is közölt a gyilkosságról.

Amint arról beszámoltunk, a dél-afrikai kapus barátnőjét látogatta meg Vooslorusban, és az ő házában tartózkodott, amikor rablók törtek be oda, az értékeket követelve, majd tüzet nyitottak. Meyiwát halálos lövés érte, a rendőrség azt tudatta, hogy a házban tartózkodók közül más nem sérült meg.Amint arról beszámoltunk, a dél-afrikai kapus barátnőjét látogatta meg Vooslorusban, és az ő házában tartózkodott, amikor rablók törtek be oda, az értékeket követelve, majd tüzet nyitottak. Meyiwát halálos lövés érte, a rendőrség azt tudatta, hogy a házban tartózkodók közül más nem sérült meg.

A supersport.com információi szerint a kapus a barátnőjét próbálta megvédeni a betörés után, ekkor sült el a fegyver.

„Két férfi rontott a házba a telefonokat és az ékszereket követelve, egy pedig a ház előtt figyelt. A behatolás után az egyikük a fegyverét Kelly Khumalóra fogta, így fenyegetőzött – Meyiwa ekkor lépett a lány elé, és ekkor kapta a lövést a mellkasába" – mondta Sizakele Nkosi-Malubane, a rendőrség szóvivője, majd hozzátette, minden követ megmozgatnak, hogy elkapják a gyilkost.

A dél-afrikai labdarúgóliga bejelentette, hogy a gyász miatt elhalasztják a hétvégi sowetói debit az Orlando Pirates és a Kaizer Chiefs között – ez a rangadó számít a helyi futballélet legnagyobb eseményének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik