Gyász: elhunyt a háromszoros BEK-győztes Ajax-legenda

Vágólapra másolva!
2017.02.11. 12:01
null
Johann Cruyff és Piet Keizer (Fotó: elfvoetbal.nl)
Hetvenhárom évesen tüdőrákban elhunyt Piet Keizer, az Ajax történetének egyik legjobb és legsikeresebb labdarúgója.

 

Keizer 1961-től 1974-ig tartó felnőttpályafutása során csak az amszterdami csapatban játszott, melynek színeiben 490 mérkőzésen 189 gólt szerzett. A szereplési örökrangsort tekintve Sjaak Swart, Wim Suurbier és Danny Blind mögött a negyedik helyen áll, míg a gólok számában csak Piet van Reenen, Johan Cruyff, Swart és Henk Groot bizonyult nála eredményesebbnek.

A balszélsőként futballozó Keizer hat bajnoki címet, négy Holland Kupát, két európai Szuperkupát, egy Interkontinentális Kupát, valamint 1971 és 1973 között egymás után három Bajnokcsapatok Európa-kupáját nyert az Ajaxszal.

Keizer a holland válogatottban 34 fellépésén 11 gólt jegyzett, 1974-ben világbajnoki ezüstérmes lett a nemzeti csapattal.

Képességeiről, kvalitásáról sokat elárul Nico Scheepmaker holland író róla tett megjegyzése: „Cruyff a legjobb, de Keizer jobb nála”.

Az Ajax vasárnapi bajnoki mérkőzése a Sparta Rotterdam ellen egyperces gyászszünettel kezdődik, és az amszterdami klub játékosai fekete karszalagban lépnek pályára.

AZ AJAX BÚCSÚVIDEÓJA


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik