nemzetisport.hu 2013.07.29 15:47 Frissítve: 2015.02.14 02:32

Gyász: 27 évesen elhunyt az 58-szoros ecuadori válogatott

Ismét tragédia rázta meg a futballvilágot: a mindössze 27 esztendős Christian Benítez életét vesztette.

Christian „Chucho” Benítez 27 esztendős távozott (Fotó: Action Images)


A hírt az ecuadori Labdarúgó-szövetség és az 58-szoros válogatott klubja, a katari el-Dzsais SC is megerősítette. Új klubjában éppen vasárnap mutatkozott be, a klub közleménye szerint nem voltak egészségügyi panaszai a találkozót követően.

A támadóként bevethető Benítez szülőhazája mellett Mexikóban is futballozott Latin-Amerikában, Európában pedig a Birmingham City játékosaként a Premier League világába is belekóstolhatott.

A válogatottban 58 fellépésen 24-szer volt eredményes, 2006-ban ott volt a németországi világbajnokságon.

Halálának okát egyelőre nem tudni, a Marca dél-amerikai forrásai úgy tudják, szívinfarktus végzett Benítezzel.

Benítez eltávozásának hallatán Arturo Álvarez, a Videoton salvadori játékosa a Twitteren  a következőket írta: „Roppant szomorú vagyok Chucho Benítez halála miatt.”


Honfitársát, a Manchester Unitedban szereplő Antonio Valenciát is megrázta a tragédia, ő is a közösségi oldalon fejezte ki döbbenetét. „Mondjátok, hogy nem igaz!”

A kolumbiai Radamel Falcao is kifejezte részvétét: „Szomorú hír Christian Benítez halála. Őszinte részvétem a családjának és az egész ecuadori közösségnek. Hiányozni fogsz nekünk, Chcucho!”

 2019.03.18 18:36:48

Minden más foci nemzetisport.hu

Hetedik állomásához érkezik a darts Premier League. Folytatódik a tenisz Miami Open.

2019.03.19 19:40:15

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Nem először vetődött fel a téma, olykor a sportág prominens személyiségei is hangoztatják: el kellene törölni a futball egyik legkülönösebb, legvitatottabb, az idők során a legtöbbet változó, ugyanakkor egyik legősibb szabályát.