Görögország: öt pontot levontak a PAOK-tól a kupabotrány miatt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.03.24. 22:38
A Görög Labdarúgó-szövetség csütörtökön ötpontos levonással sújtotta a PAOK-ot a bajnokságban, mivel az együttes Olympiakosz elleni hazai kupaelődöntőjén rendbontás tört ki.

A szaloniki klubnak emellett 100 ezer eurós (31.4 millió forintos) pénzbüntetést kell fizetnie, három hazai mérkőzését pedig zárt kapuk mögött kell megrendeznie.

A március 2-án rendezett találkozón a vendégek 2–1-es vezetésénél a hazai szurkolók 11-est reklamáltak, majd több százan a pályára özönlöttek, és a rohamrendőrök csak könnygáz bevetésével tudták megfékezni a tömeget.

A mérkőzést követően két nappal a görög kormány törölte a Görög Kupa további mérkőzéseit. A törlés értelmében a párharc visszavágóját, valamint a másik ágon az AEK Athén–Atromitosz elődöntőt, illetve az április 23-ra kiírt döntőt nem rendezik meg.

A nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) múlt pénteken levélben kérte a görög hatóságokat a kupa folytatásának engedélyezésére, ám szerdán Sztavrosz Kontonisz sportminiszter-helyettes jelezte, a kormány csak akkor változtat döntésén, ha a görög államtanács – amely az ország legfelsőbb bírósága – erre kötelezi.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik