Videó: ötgólos meccsen verték meg a liverpooli legendák a Milan korábbi klasszisait

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.23. 17:56
null
Gerrard találata döntött a gálamérkőzésen (Fotó: Twitter)
A 2005-ös és a 2007-es Bajnokok Ligája-döntő újrajátszásaként gálamérkőzést rendeztek Liverpoolban, ahol az angol csapat legendás játékosai 3–2-re legyőzték a Milan korábbi klasszisait.

A találkozót élőben közvetítette a Liverpool Facebook-oldala, így az Anfielden lévőkön kívül több tízezren nézhették, hogy a csapatokat – ahogy 2005-ben és 2007-ben is – Steven Gerrard és Paolo Maldini vezette ki a pályára.

A mérkőzés 25. percében Robbie Fowler góljával szerezte meg a vezetést a Liverpool, majd a szünetig meg is tudta tartani az előnyét. A második félidőben egy korai gólnak örülhetett a hazai publikum, Djibril Cissé volt eredményes.

A 61. percben Andrea Pirlo gyönyörű szabadrúgásával szépítettek a vendégek, majd 17 perccel később Giuseppe Pancaro góljával már 2–2 volt a mérkőzés állása.

PIRLO SZABADRÚGÁSGÓLJA

A hajrában aztán Gerrard szerezte meg a Liverpool győztes gólját, így 3–2-re az angol csapat örülhetett a végén.

GERRARD GYŐZTES TALÁLATA

A jegyárakból összegyűlt összeget a Liverpool alapítványának adományozták, valamint a mérkőzés alatt is lehetett adakozni.

A Liverpool kerete: Jerzy Dudek, Sander Westerveld, Daniel Agger, Jamie Carragher, Sami Hyypia, Glen Johnson, Alan Kennedy, Björn Tore Kvarme, Jason McAteer, Djimi Traoré, Patrik Berger, Salif Diao, Luis García, Steven Gerrard, Steve McManaman, Vladimír Smicer, John Aldridge, Djibril Cissé, Robbie Fowler, Dirk Kuyt, Michael Owen, Ian Rush. Vezetőedző: Sir Kenny Dalglish

A Milan kerete: Christian Abbiati, Dida, Valerio Fiori, Marco Storari, Cafu, Alessandro Costacurta, Giuseppe Favalli, Marek Jankulovski, Kaha Kaladze, Paolo Maldini, Alessandro Nesta, Massimo Oddo, Giuseppe Pancaro, Dario Simic, Massimo Ambrosini, Angelo Carbone, Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Rui Costa, Serginho, Marco Borriello, Filippo Inzaghi, Kaká. Vezetőedző: Carlo Ancelotti

GÁLAMÉRKŐZÉS
Liverpool–Milan 3–2 (Fowler 25., Cissé 51., Gerrard 80., ill. Pirlo 61., Pancaro 78.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik