Franciaország: eladó a BL-győztes klub – feltétellel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.11. 15:31
Csütörtökön arról számolt be a francia L'Équipe, hogy az Olympique Marseille tulajdonosa, Margarita Louis-Dreyfus megválna a klubtól.

A francia lap szerint a Marseille tulajdonosa, az orosz származású svájci üzletasszony megelégelte, hogy nem termel profitot a klub, így minél hamarabb túladna rajta.

A kikiáltási ár „mindössze” 100 millió euró, de aki bejelentkezne az egyesületért, számolnia kell azzal, hogy a vétel csak abban az esetben jöhet létre, ha plusz 100 millió eurót költ a keret megerősítésére – ugyanis az 53 éves üzletasszonynak ez az egyik feltétele.

A Forbes magazin szerint 2015-ben 8.4 milliárd dollár volt Margarita Louis-Dreyfus vagyona, így biztos nincs szüksége gyorssegélyre. Talán az állhat a háttérben, hogy ikreket vár, így áprilistól már ötgyermekes anyuka lesz. Persze anyagi gondjai így sem lesznek, de talán a hölgy többet szeretne foglalkozni a családjával.

A Marseille – amely az egyetlen francia csapat, amely megnyerte a Bajnokok Ligáját – ebben a szezonban 25 meccsen 34 pontot gyűjtött, s ezzel a 10. helyen áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik