Franciaország: a bahreini királyság lett a Paris FC főszponzora

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.07.28. 12:39
null
A PFC jelenleg a Ligue 2 tagja (Fotó: AFP)
A bahreini királyság részvényese és főszponzora lett a francia másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Paris FC csapatának.


A klub közleménye szerint Bahrein 20 százalékos tulajdonrészt szerzett az egyesületben, melynek célja, hogy a következő három év alatt az élvonalba jusson.

A Paris FC további külföldi befektetőket szeretne megnyerni, azonban a klub vezetése és működésének ellenőrzése a továbbiakban is a francia többségi tulajdonosi kör feladata lesz.
Bahrein már korábban is hajtott végre befektetéseket a sportban, 2007-ben például részvényeket vásárolt a Formula–1-es McLaren-istállóban.

Az első osztályban bajnok Paris Saint-Germainben 2011-ben katari befektetőcsoport szerzett tulajdonrészt, a PSG pedig azóta hétszer diadalmaskodott a bajnokságban, ugyanennyi alkalommal hódította el a Szuperkupát, ötször pedig a Francia Kupában és a Ligakupában is legyőzhetetlennek bizonyult. A Bajnokok Ligája trófeáját ugyanakkor az elmúlt kilenc évben egyszer sem sikerült megnyernie a csapatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik