Francia Kupa: Neymar góljával nyert a PSG, Mbappé megsérült

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.07.24. 23:15
null
Párizsi öröm Neymar (középen) gólja után (Fotó: AFP)
A Paris Saint-Germain 1–0-ra legyőzte a Saint-Étienne-t a labdarúgó Francia Kupa péntek esti döntőjében. A finálét áprilisban játszották volna le, a koronavírus-járvány miatt halasztották mostanra.

Az első nagy lehetőség a zöldek előtt adódott – a 16-os bal oldalára betörő Denis Bouanga kapufát lőtt az 5. percben –, a vezetést azonban a PSG szerezte meg: a 14. percben Kylian Mbappé lövését még védte Jessy Moulin, ám a kipattanót Neymar a léc alá vágta (1–0).

NEYMAR GÓLJA

A következő percekben a Saint-Étienne birtokolta többet a labdát, a párizsiak ellencsapásokra rendezkedtek be – egy ilyen végén Loic Perrin olyan vehemensen csúszott oda Mbappénak, hogy a két csapat tagjai egymásnak estek.

Amaury Delerue játékvezető először sárga lapokkal próbált rendet tenni – a szabálytalankodó Perrinen kívül öt játékost figyelmeztetett, köztük a PSG-kispadról berohanó Marco Verrattit –, ám jelzett a VAR-szoba, és a zöldek csapatkapitánya hiába kért bocsánatot Mbappétól, kiállították.

A bokáját fájlaló párizsi világbajnok nem folytatta a játékot, lecserélték. Mbappé a saját lábán sántikált le, később viszont két mankóra támaszkodva tért vissza, hogy megnézze a mérkőzés befejezését.

MBAPPÉ SÉRÜLÉSE, PERRIN KIÁLLÍTÁSA

A második félidőt a párizsiak emberelőnyben játszották végig, de újabb gólt nem szereztek.

A PSG a legutóbbi hat kiírásból ötödször, összességében 13. alkalommal nyerte meg a Francia Kupát – utóbbi francia rekord.

FRANCIA KUPA
DÖNTŐ
PSG–SAINT-ÉTIENNE 1–0 (1–0)

Saint-Denis, Stade de France, 5000 néző. V: Delerue
Gólszerző: Neymar (14.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik