HIRDETÉS
MTI 2017.10.27 17:13 Frissítve: 2017.10.27 17:28

FIFA: megszűnhet a Konföderációs Kupa, bővebb klub-vb jöhet

A Konföderációs Kupa megszüntetéséről és a klubvilágbajnokság bővítéséről tanácskozik a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vezetőtestülete márciusban.


„El kellene gondolkodnunk bizonyos versenyek eltörlésén annak érdekében, hogy egy másikat fejlesszünk” – nyilatkozta Gianni Infantino elnök a FIFA-tanács pénteki ülése után Kolkatában.

Hozzátette, a kibővített klubvilágbajnokság helyettesíthetné a Konföderációs Kupát.

Utóbbit hivatalosan húsz évvel ezelőtt hozták létre, és általában a világbajnokságok előtt egy évvel, annak helyszínén rendezik a torna főpróbájaként, válogatottak részére. Legközelebb Katarban kerülne rá sor 2021-ben, a klub-vb-re pedig idén és jövőre is az Egyesült Arab Emírségekben kerül sor.

„A klubvilágbajnokság nagyszerű sportesemény, de sajnos nem volt olyan hatása a világ klubfutballjának fejlődésére, amilyenben reménykedtünk. Szükség van egy különleges, új dologra, ami világszerte a csapatok segítségére lehet” – szögezte le Infantino.

A FIFA bejelentése szerint a felnőttklubok, illetve az ifjúsági és a női együttesek versenysorozatainak felülvizsgálatáról március 15-én és 16-án a bogotái tanácsülésen tárgyalnak.

A FIFA döntése értelmében mától az Interkontinentális Kupa 1960 és 2004 közötti győztesei is klubvilágbajnoknak tekinthetők.

2019.01.21 23:15:19

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Szerződést kötnek, magyarán két fél írja alá egyetértően az iratot, benne, hogy mi a cél. Így aztán, ha kudarc a vége, mindketten felelősök.