FIFA: még nem döntöttek a Konföderációs Kupa jövőjéről

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.10.26. 17:04
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) munkacsoportot állít fel, amely megvizsgálja a Konföderációs Kupa megszüntetésének, a klubvilágbajnokság bővítésének és a Globális Nemzetek Ligája létrehozásának tervét.

Gianni Infantino, a FIFA elnöke a vezető testület pénteki ülése után, a ruandai Kigaliban elmondta, hogy az eseti bizottságnak a március 14-i tanácsülésen, Miamiban kell ismertetnie megállapításait.

Hozzátette, a munkacsoport feladata lesz a konzultációs folyamat lebonyolítása, a részletek kidolgozása, és konkrét javaslatok megfogalmazása.

Infantino áprilisban napvilágot látott tervei szerint a világbajnokság főpróbájának számító Konföderációs Kupa megszűnne, a klubvilágbajnokságot nem évente, hanem négyesztendőnként rendeznék meg, hét helyett 24 csapattal, valamint az európai Nemzetek Ligája mintájára létrejönne egy új sorozat, amelyet kétévente nyolcas döntő zárna le. Erre 2021-től kezdve minden páratlan év októberében vagy novemberében kerülne sor.

A FIFA elnöke korábban úgy fogalmazott, a terveket egy „szilárd és komoly” befektetőcsoport támogatja, amely 2021-től 25 milliárd dollárt folyósítana 12 szezonra elosztva.

A terveket az európai klubok és ligák, valamint az európai szövetség (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin határozottan ellenzik. A téma a FIFA júniusi, moszkvai kongresszusának napirendjén nem szerepelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik