FIFA: jöhet a fizetési sapka, megszűnhet a téli piac

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.17. 11:28
Jelentős változásokat vezetne be a labdarúgás terén Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke. Az olasz szakember 11 pontból álló tervezetét február 28-án tárgyalja a FIFA bizottsága.

A francia L’Équipe sportnapilap szerint Gianni Infantino tervezete tartalmazza a játékosok kölcsönadásának korlátozását, a fizetési sapka bevezetését, valamint a téli átigazolási időszak eltörlését. Az utolsóra az angol Premier League irányítói és néhány Serie A-klub tett javaslatot, ugyanis úgy vélik, a jelenlegi rendszer túl bonyolult és könnyen összezavarja a klubokat.Gianni Infantino tervezete tartalmazza a játékosok kölcsönadásának korlátozását, a fizetési sapka bevezetését, valamint a téli átigazolási időszak eltörlését. Az utolsóra az angol Premier League irányítói és néhány Serie A-klub tett javaslatot, ugyanis úgy vélik, a jelenlegi rendszer túl bonyolult és könnyen összezavarja a klubokat.

„Fontos, hogy bevezessünk néhány szabályt, mint például annak limitálását, hogy egy klub hány játékost igazolhat és adhat kölcsön – indokolta a tervezett változtatásokat Infantino. – A mai irány aggasztó, ami elég okot ad arra, hogy cselekedjünk. Meg kell védenünk azokat az értékeket, amelyek azzá tették a futballt, ami manapság."

Infantino mindezek mellett azt is korlátozná, hogy a játékosügynökök és közvetítők mekkora jutalékban részesülhetnek egy-egy átigazolás lebonyolítását követően.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik