FIFA: hiába Blatter kérése, a palesztinok szavaztatni akarnak

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2015.05.20. 17:19
A palesztinok Joseph Blatternek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnökének kérése ellenére is fenntartják követelésüket, hogy május 29-én a tagországok szavazzanak Izrael FIFA-tagságának felfüggesztéséről – értesült a jeruzsálemi közszolgálati rádió.

A FIFA vezetője szerda délután Rámalláhban Dzsibril Radzsúbbal, a palesztin szövetség elnökével találkozott, aki kijelentette, nem vonják vissza az izraeli szövetség felfüggesztésére vonatkozó kérésüket, amelyet a szervezet következő kongresszusán kívánnak szavazásra bocsájtani.az izraeli szövetség felfüggesztésére vonatkozó kérésüket, amelyet a szervezet következő kongresszusán kívánnak szavazásra bocsájtani.

Radzsúb elutasította Blatter javaslatát, hogy Izrael és a Palesztin Hatóság válogatottja játsszon egymással egy barátságos mérkőzést Zürichben, mert válasza szerint ehhez még nem értek meg a feltételek.

A palesztinok a sportolóik elé gördített – a Gázai övezet és Ciszjordánia közötti – utazási nehézségekre, valamint a sporteszközök importkorlátozására és a külföldi sportolók, illetve csapatok fogadásának akadályozására hivatkozva kérték az izraeli tagság felfüggesztését.

Az izraeli szövetség részéről ugyanakkor azt állítják, hogy ők nem tehetnek a biztonsági okokból meghatározott utazási és importkorlátozásokról.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerda reggel találkozott Blatterral és bemutatta a palesztinok panaszainak orvoslására tett jeruzsálemi javaslatokat. Megígérte, hogy személyesen részt vesz a két ország közötti barátságos mérkőzésen, továbbá arra kérte a FIFA elnökét, hogy akadályozza meg a „sport politizálását”, ami szerinte tönkreteheti a szervezetet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik