HIRDETÉS
MTI 2018.07.19 19:16 Frissítve: 2018.07.19 19:39

FIFA: hat klub és az egyiptomi szövetség kapott büntetést

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hat klubot büntetett meg, mert jelentős összeggel tartozik játékosainak, míg az egyiptomi tagszervezetét azért marasztalta el, mert tiltott időszakra szervezett mérkőzést a világbajnokságra készülő válogatottnak.

 

A hat klub – az orosz Kubany, a katari al-Arabi és al-Haraitijat, az egyiptomi Zamalek, az arab emírségekbeli al-Dzsazira és a török Mersin Idman Yurdu – 15 és 30 ezer svájci frankos bírságot kapott. Emellett valamennyit kizárják egy évre az átigazolásokból, ha nem törlesztik az adósságot. Az egyesületek hat bajnoki pont levonását is kockáztatják, amennyiben 30-90 napon belül nem rendezik a tartozásokat.

Az egyiptomi szövetségnek azért kell 50 ezer svájci frankot fizetnie, mert a vasárnap zárult vb előtt a válogatottja olyankor játszott barátságos mérkőzést, amikor ezt nem tehette volna meg. A FIFA a vb-n szereplő játékosok védelme érdekében kötelezően pihenőhétnek nyilvánította a május 21. és 27. közötti időszakot, ennek ellenére az egyiptomiak 25-én Kuvaittal találkoztak Kuvaitvárosban, ahol 1–1-es döntetlen született.

2019.01.21 23:15:19

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Szerződést kötnek, magyarán két fél írja alá egyetértően az iratot, benne, hogy mi a cél. Így aztán, ha kudarc a vége, mindketten felelősök.