R. B. 2019.09.26 12:25 Frissítve: 2019.09.26 14:20

FIFA-gála: Egyiptom választ vár, miért nem számolták be szavazatait

Az Egyiptomi Labdarúgó-szövetség közleményben jelezte, választ vár a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségtől (FIFA), amiért az év legjobb férfi játékosának járó díj kapcsán a szavazatok hivatalos listáján nem szerepel az egyiptomi nemzeti együttes szövetségi kapitányának és a csapatkapitányának voksa.

Mohamed Szalah bosszús lehet az eltűnt szavazatok miatt (Fotó: AFP)

 

 

 
Zsóri Dánielé a Puskás-díj, Messi lett az év játékosa a FIFA-nál

Mint ismert, a hétfői FIFA-gálán Lionel Messi, az FC Barcelona argentin klasszisa vette át az elmúlt legjobb labdarúgójának járó díjat.

A szövetség – a megszokott módon – nyilvánosságra hozta, miként szavaztak az arra jogosultak.

Csakhogy a terjedelmes listában nincs ott a 91-szeres válogatott Ahmed el-Mohamedi csapatkapitány és a Javier Aguirre menesztése miatt megbízott szavazó, Savki Gharieb voksa.

Az egyiptomi közlemény szerint az észak-afrikai ország szövetsége időben, négy nappal a megadott augusztus 19-i határidő előtt elküldte a két érintett szavazócetlijét a FIFA-nak, amely ezt válaszlevélben megerősítette.Mindkét szavazó Mohamed Szalahot jelölte meg első helyen, akinek így tíz ponttal többje lett volna. A Liverpool ásza a hivatalos rangsor szerint 26 ponttal a negyedik helyen végzett, tíz ponttal lemaradva a harmadik Cristiano Ronaldótól.

Érdekesség, a FIFA-listán ott van az egyiptomi médiát képviselő Daniel Hani szavazata. Az újságíró Twitter-oldalán büszkén jelezte, immár negyedszer adhatta le voksát az év legjobbjára.

Hany Danial on Twitter

It's my fourth time to vote, I'm proud to represent my country for voting to nominate The Best FIFA Player 2019. Proud to be part of the process. #TheBestAwards #FIFAFootballAwards #TheBest #fifa #EgyptKorábban a nicaraguai Juan Barrera azt állította, idén nem szavazott, ám a FIFA-dokumentum szerint igen. A szudáni válogatottat irányító horvát Zdravko Logarusic pedig azt mondta, Mohamed Szalah, Sadio Mané, Kylian Mbappé sorrendet írt be, ám a FIFA listáján Messi, Virgil van Dijk, Sadio Mané rangsor szerepel nála.

2020.07.09 15:17:45

Minden más foci SZALAY ATTILA (Képes Sport)

A Képes Sport összegyűjtötte azokat az együtteseket, akik saját országukban egyeduralkodónak számítottak az elmúlt 20 évben.

2020.07.09 21:36:00

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A Red Bull több magyarnak is szárnyakat adott, illetve adhat.

2020.07.09 19:33:13

Minden más foci BOROS MIKLÓS

A sepsiszentgyörgyi csapat 3–0-ra győzött a Poli Iasi ellen, s 8–1-es összesítéssel jutott be a Román Kupa-döntőbe.

2020.07.07 20:43:19

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Mert a szeretet – tudhatjuk Szent Páltól – sosem kérkedik! Hallotta-e a »büszke vagyok arra, amit elértem« fordulatot Papp Lászlótól, Egerszegi Krisztinától vagy Balczó Andrástól valaha valaki?