FIFA: eltörölhetik a hosszabbítást, „visszatérhet” az aranygól

Vágólapra másolva!
2010.09.09. 10:56
null
A jövőben a tizenegyespárbaj közvetlenül a rendes játékidő után jöhet (Fotó: Reuters)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke, Sepp Blatter szerint elképzelhető, hogy a jövőben a világbajnokság kieséses szakaszában nem lesz hosszabbítás.

„Mindenképpen olyan eszközöket keresünk, amellyel arra ösztönözzük a csapatokat, hogy győzelemre játsszanak. Megvizsgáljuk a hosszabbításról alkotott elképzelést is, mert ilyenkor a két csapat gyakran még védekezőbb taktikával játszik, hogy ne kapjon gólt. Ennek megelőzésére elképzelhető, hogy azonnal tizenegyespárbaj jönne, de ismét bevezethetjük az aranygólt is. A javaslatok a technikai bizottság elé kerülnek, meglátjuk, miként dönt a testület” – mondta Blatter a FIFA honlapjának.

A sportvezető augusztusban a német Focus magazinnak elmondta, a FIFA azt is fontolgatja, hogy a döntetlenül végződő csoportmérkőzések eldöntésére tizenegyespárbajt vezessenek be.

A FIFA technikai bizottsága, illetve a szövetség fejlesztési bizottsága október 18-i ülésén tárgyalja meg a benyújtott ötleteket, majd október 29-én terjeszti elő döntési javaslatát. Az eddigi világbajnokságokon két ízben, 1998-ban és 2002-ben alkalmazták az aranygól-szabályt, arra nem volt példa, hogy egy döntetlenül végződött kieséses szakaszban lejátszott mérkőzés után ne hosszabbítás következzen.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik