MTI 2020.03.27 10:24 Frissítve: 2020.03.27 15:18

FIFA: „élőben” lehet beszélgetni korábbi világsztárokkal

A következő hetekben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) Twitter-oldalán élőben lehet beszélgetni korábbi világsztárokkal.

Júlio César volt az első virtuális vendég (Fotó: AFP)

Mivel szinte az egész világon leállították a sporteseményeket, így a labdarúgást is, ezért a FIFA ilyen módon próbálja szórakoztatni a koronavírus-járvány miatt otthonukban tartózkodó szurkolókat.

Elsőként csütörtökön a brazil Júlio César volt a „vendég". A brazil kapus 87-szer szerepelt a válogatottban, amellyel egyszer Copa Americát, kétszer Konföderációs Kupát nyert. Legnagyobb klubsikereit az Internazionale színeiben érte el, a milánói klubbal öt bajnoki cím, három Olasz Kupa- és négy Olasz Szuperkupa-diadal mellett egyszer csúcsra ért a Bajnokok Ligájában és a klubvilágbajnokságon is.

A sorozat kedden Carli Lloyddal folytatódik, aki kétszer nyert olimpiát és világbajnokságot is az amerikai női válogatottal. A magyar idő szerint 19 órakor kezdődő élő beszélgetések során olyan korábbi világsztárok is szót kapnak, mint az egyaránt aranylabdás brazil Kaká és az olasz Fabio Cannavaro, valamint a négyszer is az év afrikai futballistájának választott Yaya Touré.