FIFA: életre szóló eltiltást kértek Platinire

Vágólapra másolva!
2015.11.24. 13:58
Thibaut d'Ales, Michel Platini ügyvédje elmondta, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) etikai bizottsága a maximálisan kiszabható büntetést, azaz életre szóló eltiltást kért az UEFA elnökére.

Mint korábban megírtuk, az etikai bizottság vizsgálótestülete szombaton közleményben jelentette be, hogy befejezte a nyomozást a két felfüggesztett sportvezető, Platini és a FIFA-t irányító Sepp Blatter ügyében, és ezek alapján kéri a bizottság döntéshozó kamaráját, hogy szankcionálja őket. Részleteket személyiségi jogok és az ártatlanság vélelme miatt nem hoztak nyilvánosságra, most azonban Platini ügyvédje elárulta, életre szóló büntetést kértek védencére. D'Ales botrányosnak és mértéktelennek minősítette a javasolt büntetést.Mint korábban megírtuk, az etikai bizottság vizsgálótestülete szombaton közleményben jelentette be, hogy befejezte a nyomozást a két felfüggesztett sportvezető, Platini és a FIFA-t irányító Sepp Blatter ügyében, és ezek alapján kéri a bizottság döntéshozó kamaráját, hogy szankcionálja őket. Részleteket személyiségi jogok és az ártatlanság vélelme miatt nem hoztak nyilvánosságra, most azonban Platini ügyvédje elárulta, életre szóló büntetést kértek védencére. D'Ales botrányosnak és mértéktelennek minősítette a javasolt büntetést.

A FIFA és az UEFA vezetőjének munkáját korrupciós vádak miatt október 8-án kilencven napra felfüggesztette a FIFA etikai bizottsága. A döntőbírók hétfői közleménye szerint még az idén határoznak az ügyükben, a meghallgatásukra decemberben kerül sor.

Blatter 2011 februárjában kétmillió svájci frankot adott Platininek, és a FIFA-elnök utóbb értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet – mint mondta – tanácsadóként kapott Platini. Az UEFA-elnök úgy kommentálta a kifizetést, hogy 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért kapta meg késedelmesen a neki járó pénzt, annak idején teljes munkaidős tevékenységet végzett a FIFA-nál, és eleve tisztában volt azzal, hogy a neki járó teljes összeget csak később kapja majd meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik