FIFA: Blatter után Platini is lépett, lefújta a tanácskozást

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.03. 11:52
Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke szerdán későbbi időpontra halasztotta az európai futballvezetők hétvégére, Berlinbe tervezett rendkívüli találkozóját, amelyet Sepp Blatter FIFA-elnök múlt pénteki újraválasztása után hívott össze.

Mint ismert, Sepp Blatter kedden bejelentette, a szakma és a közvélemény kellő támogatása híján lemond a súlyos korrupciógyanúba keveredő Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöki posztjáról.lemond a súlyos korrupciógyanúba keveredő Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöki posztjáról.

Platini ezt olyan fejlemények értékeli, amely – a folyamatban lévő nyomozások állásáról kiszivárgó, rendre új helyzetet teremtő információkkal együtt – tanácsossá teszi a berlini tanácskozás elnapolását.

„A világ legtöbb futballszurkolójához hasonlóan nagy aggodalommal figyeljük napról napra, milyen új információkat hoz napvilágra a FIFA korrupciós ügyeivel kapcsolatos nyomozás. Hallván a tegnapi bejelentést, és érzékelvén, hogy megjósolhatatlanok a további fejlemények, úgy döntöttem, bölcsen tesszük, ha a közös álláspont kialakításával várunk, és ezen a hétvégén az UEFA egyik nagy ünnepére, a Bajnokok Ligája döntőjére irányítjuk figyelmünket” – fogalmazott közleményében Platini.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik