FIFA-Aranylabda: hárman maradtak versenyben – Messi, Neymar vagy CR?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.30. 14:15
null
Már csak hárman maradtak versenyben (Montázs: fifa.com)
A korábbi 23-as listát leszűkítve nyilvánosságra hozták annak a három labdarúgónak a nevét, aki 2015-ben elnyerheti a FIFA-Aranylabdát.

A várakozásoknak megfelelően versenyben maradt a Barcelona két klasszisa, a négyszeres első Lionel Messi, valamint a brazil Neymar. Rajtuk kívül a háromszoros első, 2013-ben és 2014-ben is a világ legjobbjának választott portugál Cristiano Ronaldo (Real Madrid) van még képben.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik futballistának kellene kapnia az Aranylabdát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Lionel Messi és Neymar triplázásra vezette a Barcelonát a tavasz során. Az argentin a válogatottal ezüstérmes lett Chilében a Copa Américán, míg brazil csapattársa Messi sérülése alatt elképesztő formában játszott az ősszel, és repítette a katalánokat. Cristiano Ronaldo az ősszel nem játszott csúcsformában, és a trófeáknak is híján volt ebben az évben, ám a 2014–2015-ös szezonban 48 találatával ő érdemelte ki a spanyol gólkirálynak járó Pichichi-trófeát.

Messi 2007 óta folyamatosan ott van a legjobb háromban, Cristiano Ronaldo – szintén attól az évtől kezdve – csak 2010-ben maradt le a dobogóról.

Ellentétben az évet végig remek és gólerős formában játszó Luis Suárezzel, akit sokan titkon azért a szezonban trófea nélkül maradó, az ősszel önmagához képest lényegesen halványabb portugál kárára szívesen a dobogón láttak volna. Az uruguayihoz hasonlóan az évben remekül teljesítő, a Bayernben és a lengyel válogatottban is gólok sorát jegyző Robert Lewandowski is eddig reménykedhetett.

Az edzők között a Barcelonával Bajnokok Ligája-győztes Luis Enrique az egyik jelölt, a Barcával korábban szintén triplázó, jelenleg a Bayern Münchent irányító Pep Guardiola a másik, míg a chilei válogatottal kontinensbajnok Jorge Sampaoli a harmadik aspiráns.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség január 11-én Zürichben nagyszabású ceremónián hirdeti ki a nyerteseket, akkor hozzák nyilvánosságra az Év csapata díj győzteseit is.

A 2015-ÖS FIFA-ARANYLABDA – A HÁROM JELÖLT
Cristiano Ronaldo (portugál/Real Madrid)
Lionel Messi (argentin/Barcelona)
Neymar (brazil/Barcelona)

A 2015-ÖS ÉV EDZŐJE – A HÁROM JELÖLT
Pep Guardiola
(spanyol/Bayern München)
Luis Enrique (spanyol/Barcelona)
Jorge Sampaoli (argentin/chilei válogatott)

A 2015-ÖS ÉV NŐI LABDARÚGÓJA A HÁROM JELÖLT
Carli Lloyd (amerikai/Houston Dash)
Mijama Aja (japán/Okayama Yunogo Belle)
Célia Sasic (német/1.FFC Frankfurt)

A 2015-ÖS ÉV NŐI LABDARÚGÓCSAPATÁNAK EDZŐJE A HÁROM JELÖLT
Jill Ellis
(amerikai/amerikai válogatott)
Mark Sampson
(walesi/angol válogatott)
Szaszaki Norio
(japán/japán válogatott)

A PUSKÁS-DÍJ HÁROM JELÖLTJE
Alessandro Florenzi (olasz/AS Roma)
Wendell Lira (brazil, Goianésia)
Lionel Messi (argentin, Barcelona)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik