nemzetisport.hu 2019.02.12 17:59 Frissítve: 2019.02.12 18:22

FFT: zöldségárus, porszívóügynök – tíz gigantikus focistabiznisz

Brian Clough zöldségárusnak állt, Thomas Brolin porszívóügynök lett, és van, aki a polgárháború sújtotta Zaire-ba szervezett turistautakat. A FourFourTwo összegyűjtötte a tíz legeredetibb ötletet.

 

Ízelítő a cikkből:

A vágy vonala

„Ha nem működik, akkor nem működik” – emelkedett hatalmas filozófiai magasságokba az Everton egykori kapusa, Neville Southall 2012-ben, miután megalapította telefonos szolgáltatását. Az érdeklődők óránként 99 fontért cseveghettek Southall-lal bármilyen futballal kapcsolatos témában. „Ez nem a pénzről szól” – mondta Nev. Még szerencse, ugyanis négy hónap alatt egyetlen hívást sem kapott. Az FFT persze tárcsázta a számot, de az automata azt mondta, hogy „Rövidesen kapcsoljuk Neville Shiltont”, szóval inkább gyorsan leraktuk.

Piaci kofa

A Sunderlandben futballozó Brian Clough térde megsérült 1963-ban, és úgy gondolta, addig sem unatkozik otthon, amíg felépül. A forrófejű csatár egy zöldségeshez igazolt, de mivel nem sok tapasztalata volt a hántott borsókkal kapcsolatban, az üzlet nem ment valami jól. „Hogyan adjam el ezeket?” – kiabált. „Amilyen rohadt gyorsan csak tudod” – jött a segítőkész válasz a főnökétől.

Senki sem vágyik a dzsungelba

Miután felismerte, hogy Zaire (ma Kongói DK) 1974-es csúfos vb-szereplése (három meccs, három vereség, 0–14-es gólkülönbség) után nem fog a futballból meggazdagodni, Boba Lobilo kivette minden megtakarított pénzét a bankból, és utazási irodát nyitott. Ez így nem is hangzik rosszul, de a hatalmas üzleti érzékkel megáldott Boba a Mobutu elnök zsarnoki uralma alatt senyvedő, polgárháború szélén álló Zaire-ba szerette volna elráncigálni a turistákat, amely akkoriban a világ egyik legveszélyesebb országa volt. A cég egy hónap után húzta le a rolót.

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

2019.10.20 12:48:57

Minden más foci B. Z.

Idén jelöltek először magyar játékost a Csorba István ötletéből létrehozott Év gólja díjra.

2019.10.19 09:45:08

Minden más foci S. TÓTH JÁNOS

A Székelyföldi Labdarúgó Akadémián jártunk, amelynek elnöke, Szondy Zoltán beszélt az elért eredményekről.

2019.10.18 17:56:47

Minden más foci SZ. GY.

Kövér László: A fontos lelki egymásra találáson túl az ilyen konkrétumok is jellemzik a nemzet határok fölötti újraegyesítését.

2019.10.17 09:51:32

Minden más foci nemzetisport.hu

Az Ekkono Method vezérigazgatója komplett fejlesztési rendszert mutatott be – a PSG-nél is alkalmazzák.