nemzetisport.hu 2019.09.11 18:00 Frissítve: 2019.09.11 18:40

FFT: top 10 kínos baklövés a futballban

Észak-koreai helyett dél-koreai zászló, a Horthy-féle Magyarország koronás címeres trikolórja az angol–magyar műsorfüzet címlapján. Az FFT összegyűjtött tíz nem mindennapi baklövést. 

 

Ízelítőként néhány érdekes eset a FourFourTwo 10-es listájáról:

1. A francia–tunéziai kapcsolatok új szintje
A legendás francia kommentátor, Thierry Roland arról volt híres, hogy rengeteg ostobaságot csinált, de mindegyiken túltesz az, amikor a '80-as években megkérdőjelezte, alkalmas-e arra egy tunéziai bíró, hogy levezessen egy francia meccset. Erőltetetten bocsánatot kért aztán a tunéziai közösségtől, majd amikor a meccsen egyszer rosszul ítélt a játékvezető, megjegyezte: „Szeretem a tunéziaiakat. A fiam bébiszittere is az.” Meglepő módon megtarthatta az állását.

2. Mancini, a hazafi
Írország válogatottja Lengyelországgal játszott 1973-ban, és a QPR védője, Terry Mancini nem tudta felfogni, hogy csapattársa, Don Givens miért néz rá olyan megdöbbent arccal, mintha le akarná lőni, miközben ő szívből énekelte a himnuszt, ami harsogott a hangfalból. Hamarosan rájött. „Ez az ő himnuszuk, te idióta” – mondta Givens. Mancini beismerte, hogy csak néhány hete „fedezte fel” ír származását, még nem ismerte a himnuszt.

3. A Chelsea költséges sajtóhibája
A londoni „kékeknél” biztosra vették 2008-ban, hogy a klubhoz szerződik a brazil csatár, Robinho. A klub marketingosztálya azonnal akcióba lépett, és egy észak-koreai csapat elleni nyári felkészülési mérkőzésre már le is gyártották a Robinho feliratú mezeket, be is árazták. Amikor megérkeztek, be kellett vallani, hogy Robinho nincs a csapattal, és nem is lesz. Hatvanöt perc alatt sikerült meggyőzni az észak-koreaiakat, hogy játsszák le a meccset így is.

4. Nesze neked, imperializmus!
A londoni Évszázad mérkőzésére készülő magyar sport- és politikai vezetők főleg azért akarták legyőzni Angliát, hogy bizonyítsák a szocialista ember felsőbbrendűségét: a kis kommunista ország beveszi a nyugati imperializmus fellegvárát. Erre az angolok – talán tudatosan, talán tájékozatlanságból – a Horthy-féle Magyarország koronás címeres trikolórját tették a műsorfüzet címlapjára, mi több, ezt a zászlót húzták fel a Wembley legendás tornyára is. A 6:3 után ezért maradt keserű az elvtársak szája íze.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

2020.02.09 23:52:13

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A Juventus meg sem szerezte Möllert, már eladta, Clough a csizmája miatt nem kért a karmesterből.

2020.02.13 19:41:22

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sokan azzal is riogatnak, hogy rövidesen kipukkan a hagyományos tv-közvetítések lufija, bár a kását azért sem eszik annyira forrón, mert ez nem pusztán elhatározás kérdése. A váltás jelentős infrastrukturális beruházásokat igényelne.

2020.02.12 20:28:22

Minden más foci THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Megette a fene, ha egy-egy labdarúgó vagy edző szeme előtt a pénz, nem pedig a dicsőség lebeg.

2020.02.10 21:37:07

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Jobban örülnék, ha lenne több bátorság kiállni a nemzeti futball ügye mellett, s ha a változások, gyarapodások mértékét nemcsak eurómilliókban, hanem a pályákon felbukkanó aranylábakban határoznák meg.

2020.02.09 21:41:13

Minden más foci SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Maradjanak a kispadon, amennyiben erre lehetőségük van.