nemzetisport.hu 2020.09.10 17:46 Frissítve: 2020.09.10 18:08

FFT: top 10 bűnbak a futballtörténelemben

Lepasszolta a 11-est, de elbénázták; hanyatt esett lövés közben; vb-t vagy BL-t nyerhetett volna. És Puskás idegei sem voltak kötélből...

 

Ízelítő a FourFourTwo gyűjteményéből:

Baggio ezüstlabdája
Világbajnoki címről kétszer döntöttek 11-esek, de a 2006-os finálé inkább Zidane fejeséről emlékezetes. 1994-ben viszont a kor ünnepelt sztárja, az egy évvel korábbi aranylabdás, Roberto Baggio bénázta a léc fölé a brazilok negyedik világbajnoki aranyáról döntő 11-est. Olaszország azóta (végleg nyilván éppen 2006-ban) nagyvonalúan megbocsátott a valamennyi topklubban megforduló Copfocskának, aki négy évvel később a franciák ellen nem hibázott, és ezzel rögvest a Johnnie Walker reklámarca is lett.

Mondd el a főnöknek!
Roman Abramovics egyszer sem állt közelebb ahhoz, hogy az álma, amiért megvette 2003-ban a londoni Chelsea-t, valóra váljon. A BL-győ­zelemhez mindössze annyi kellett volna, hogy a 2008-as döntőben a Luzsnyiki Stadionban John Terry belője csapata utolsó, ötödik tizenegyesét. A védő támaszkodó lába azonban kicsúszott, a labda a bal kapufára szállt, és mert két párral később Nicolas Anelka is rontott, a Manchester Unitedé lett a serleg.

David csúszása
Ha egy rúgó hanyatt esik a lövésnél, ma is David Beckhamet emlegeti a világ – na, nem mintha a sármos 7-es nem értékesített volna pályafutása alatt számtalan büntetőt. De a törökök elleni 2003-as isztambuli Eb-selejtezőn kicsúszott a lába alól a talaj, és Becks az égbe bombázott. Óriási mázlija, hogy a 0–0 is elég volt Angliának az Eb-részvételhez. Aztán Portugáliában a negyeddöntőben megint kihagyta, de akkor végül Darius Vassell elrontott kísérlete jelentette az angolok végzetét.

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

2020.10.20 23:30:51

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Legalább ilyenkor nincs igaza egy fiatal német játékvezetőnek, Simon Henningernek, aki szerint a futball legnagyobb baja, hogy a szekerét a játékosok, az edzők és a bírók nem ugyanabba az irányba tolják.

2020.10.18 22:35:06

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

TRANSZFEREK. Utat mutat a Dinamo, a Zenit, a Benfica, az Ajax is ügyesen tett-vett ősszel, eközben Kínában...