nemzetisport.hu 2019.08.14 12:32 Frissítve: 2019.08.14 13:19

FFT: Ronaldo egy másik bolygóról érkezett – Seedorf

Melyik BL-győzelmének örül a legjobban a négy közül? Miért rakta ki Van Basten a holland válogatottból? Mi a jobb: egy milánói rangadó vagy az el Clásico? És hol a raszta? Clarence Seedorf válaszolt az FFT-olvasók kérdéseire.

Clarence Seedorf (Fotó: fourfourtwo.hu)

 

Ízelítő az interjúból:

– Ha csak egyet választhatnál, mi lenne az: egy milánói rangadó vagy az el Clásico?
Christian Brown, Facebook
– Nem tudnék választani. Láttam a Chelsea–Arsenalt a Stamford Bridge-en az előző idényben, de az semmi sem volt a Milan–Interhez vagy a Real–Barcához képest. Ezek a meccsek más világot képviselnek. A Bilbao elleni találkozókban is sok erő volt, de nem voltak olyanok, mint a Barca elleniek. És az Inter–Juventust is meg kell említenem. A légkör, ami a tömegből áramlik ezeken a mérkőzéseken, nem hasonlítható semmihez, és a pályán is hatással van rád. Ez tényleg így van.

– Ki volt a legjobb, aki ellen valaha is játszottál?
Keith Donaldson, Kirkcaldy
– Ronaldo. Ő egy másik bolygóról érkezett közénk. Láttam őt Hollandiában, amikor még nem voltak fizikai problémái, és „fénysebességgel” futott. Utána többször találkoztam vele akkor, amikor már a teste nem sok örömet okozott neki. De még akkor is tízszer gyorsabban fogta fel, mi történik a pályán, mint mások. Sajnos a modern futballban, ha testi problémákkal küzdesz, még a kivételes tehetség sem elég.

– Te voltál az első, aki három különböző klubbal nyert Bajnokok Ligáját, összesen négyszer. Melyik ezek közül a legkedvesebb?
Rob G, Twitter
– Ha négy „gyermeked” van, nehéz eldönteni, melyiket szereted a legjobban. Az Ajaxnál hatan vagy heten jöttünk fel az ificsapatból, köztük Kluivert, Bogarde és Davids, így ahhoz a trófeához különösen kötődöm. De a madridi is erős alakulat volt: Karembeu, Panucci, Mijatovics. És ott van a Milan is. Ráadásul az az igazán szép a győzelemben, hogy az érzelmeknek olyan kitörését hozza, ami minden korlátot át tud törni.

A teljes interjú elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

2019.08.17 23:22:59

Minden más foci BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Párás szemmel idézzük Törőcsiket, Ebedlit, Kocsis Lajost. Ám az a rossz hírem, hogy a mai Újpestbe, Fradiba, Honvédba az edzőik valószínűleg nem tennék be őket.

2019.06.23 14:25:14

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A Tottenhamnek sokba került egy fel nem vett telefon • Bozsik és a ruha, az újpesti legenda és a lakásátok.

2019.08.16 23:16:44

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »Az elérhető klasszis hátvédek száma kevés, ráadásul értük klubjuk is mindent megtesz, így még jobban felmennek az árak.«

2019.08.15 18:21:44

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Mi a kellemetlenebb, ha a kocsmában a nénikémet egy ősi mesterséggel hozzák kapcsolatba, s még a vélt származását is felemlegetik, vagy ha szó nélkül pofán vernek, esetleg széttörnek egy sörösüveget a fejemen?