nemzetisport.hu 2019.08.14 12:32 Frissítve: 2019.08.14 13:19

FFT: Ronaldo egy másik bolygóról érkezett – Seedorf

Melyik BL-győzelmének örül a legjobban a négy közül? Miért rakta ki Van Basten a holland válogatottból? Mi a jobb: egy milánói rangadó vagy az el Clásico? És hol a raszta? Clarence Seedorf válaszolt az FFT-olvasók kérdéseire.

Clarence Seedorf (Fotó: fourfourtwo.hu)

 

Ízelítő az interjúból:

– Ha csak egyet választhatnál, mi lenne az: egy milánói rangadó vagy az el Clásico?
Christian Brown, Facebook
– Nem tudnék választani. Láttam a Chelsea–Arsenalt a Stamford Bridge-en az előző idényben, de az semmi sem volt a Milan–Interhez vagy a Real–Barcához képest. Ezek a meccsek más világot képviselnek. A Bilbao elleni találkozókban is sok erő volt, de nem voltak olyanok, mint a Barca elleniek. És az Inter–Juventust is meg kell említenem. A légkör, ami a tömegből áramlik ezeken a mérkőzéseken, nem hasonlítható semmihez, és a pályán is hatással van rád. Ez tényleg így van.

– Ki volt a legjobb, aki ellen valaha is játszottál?
Keith Donaldson, Kirkcaldy
– Ronaldo. Ő egy másik bolygóról érkezett közénk. Láttam őt Hollandiában, amikor még nem voltak fizikai problémái, és „fénysebességgel” futott. Utána többször találkoztam vele akkor, amikor már a teste nem sok örömet okozott neki. De még akkor is tízszer gyorsabban fogta fel, mi történik a pályán, mint mások. Sajnos a modern futballban, ha testi problémákkal küzdesz, még a kivételes tehetség sem elég.

– Te voltál az első, aki három különböző klubbal nyert Bajnokok Ligáját, összesen négyszer. Melyik ezek közül a legkedvesebb?
Rob G, Twitter
– Ha négy „gyermeked” van, nehéz eldönteni, melyiket szereted a legjobban. Az Ajaxnál hatan vagy heten jöttünk fel az ificsapatból, köztük Kluivert, Bogarde és Davids, így ahhoz a trófeához különösen kötődöm. De a madridi is erős alakulat volt: Karembeu, Panucci, Mijatovics. És ott van a Milan is. Ráadásul az az igazán szép a győzelemben, hogy az érzelmeknek olyan kitörését hozza, ami minden korlátot át tud törni.

A teljes interjú elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

2020.05.27 18:05:02

Minden más foci MAROSI GERGELY

A játékosértékesítés-központú dél-amerikai futball nagyon szűk esztendő(k) elé nézhet a világjárvány következményeként.

2020.05.25 21:30:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Elismerem, nem gondoltam arra, hogy a nagy futballrivalizálások kapcsán egészen Sigmund Freudig, a pszichoanalitika atyjáig is eljutok.

2020.05.24 20:51:53

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Azt, hogy van remény, eddig is tudtuk, ám ami engem illet, meggyőződésem, hogy most kell igazán észnél lennie mindenkinek. A sportban különösen, a futballban főként.