B. L. 2020.09.15 15:42

FFT: Messi, Albert, Raúl, Cruyff – futballikonok, akik koruk hősei lettek, 2. rész

Nemcsak Dennis Bergkamp adott új lökést az Arsenalnak, voltak más példaképek, fáradhatatlan vezérek is, akik meghatározták egy klub adott időszakát. Korszakos futballisták, akiknek ha meghalljuk a nevét, a csapatuk is rögtön beugrik. Íme, az FFT listájának második fele.

Mígnem feltűnt a 17 éves Lionel Messi, és azóta négyszer is BL-győztes lett a klub (Fotó: AFP)

 

A Barcelona igazán nagy klub volt, de egyetlen 1992-es BEK-győzelmen kívül egyszer sem sikerült Európa trónjára ülnie. Mígnem feltűnt a 17 éves Lionel Messi, és azóta négyszer is.

Persze a kis Leo 2004-es berobbanásakor még Ronaldinho volt a topsztár, de az sem véletlen, hogy a Barca sem nyert ekkor már hat éve La Ligát. Messivel azóta tízszer is. A La Masia éltanulóira épülő katalán óriás gyakorlatilag kinevelte magának a világ (és minden idők?) legjobbját, Messire nem költött százmilliókat, mint ahogyan a minőségi játékostársak is az akadémiáról érkeztek, Xavit, Iniestát, Busquetset vagy éppen Piquét nem kellett bemutatni a 14 éves korában Argentínából Katalóniába érkező ifjoncnak a felnőttcsapat öltözőjében.

És Lionel Messi rendkívül hálás volt a törődésért, aprócska termete (ma már 170 centis, erre sem utalt sok, amikor megérkezett Barcelonába) ellenére a futball óriásává lett, három BL-döntőnek is ő volt a hőse, legutóbb a 2015-ösnek.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Magazinunkat olvassa digitálisan a digitalstand.hu/fourfourtwo oldalon!

2020.09.21 21:32:54

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Külföldi csapatok leendő, aktív és volt világsztárokat is igazoltak a francia élvonalból.

2020.09.21 16:59:11

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Szabó Zoltán együttese a drámai El-kiesés és négy nyeretlen bajnoki után legyőzte a Macsvát.