nemzetisport.hu 2020.02.14 10:57 Frissítve: 2020.02.14 11:09

FFT: megjelent a FourFourTwo magazin márciusi száma

Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 120., avagy 2020 márciusi száma!

 

• A címlapsztori hőse José Mourinho. Tíz hosszú év telt el azóta, hogy José Mourinho legutóbb BL-t nyert. A helyzet most sem túl biztató, de a Tottenham főnöke még nem adta fel.

• Népszerű, Kérdezd meg pacekba! című rovatunkban ezúttal a Barcelonával és a spanyol válogatottal mindent megnyerő Andrés Iniesta válaszol az FFT-olvasók kérdéseire.

• A türelmetlen szenegálinak sokáig kellett várnia, hogy bekerüljön az Aranylabdára jelölt játékosok közé. Most azok beszélnek Mané felemelkedéséről, akik mindezt végignézték.

• A Real Madrid Keselyűalakulata, a La Quinta del Buitre 16 trófeát gyűjtött be, és reményt adott a Franco-diktatúrából ébredező Spanyolországnak, de legnagyobb vágyát sosem váltotta valóra. Az FFT a Fehérek mágikus ötös fogatára emlékezik.

• Rio Ferdinand 2008-ban csatlakozott azon kivételes Manchester United-kapitányok sorához, akik magasba emelhették a Bajnokok Ligája trófeáját. Most felidézi a moszkvai győzelem eufóriáját, valamint a West Ham United, a Leeds United és a válogatott kötelékében töltött évek legemlékezetesebb pillanatait.

• Az 1996-os Eb-n Skócia ellen lőtt bombagólját a torinói könnyek és Glenn Hoddle szállodai szobájának átrendezése keretezték. Barátai, társai és ellenfelei idézték fel Paul Gascoigne válogatottban töltött időszakát.

• A Vissel Kobe, a japán Barca a soraiban tudhatja Andrés Iniestát, David Villát, még váratott magára a nagy siker és riportunk idején ott játszott Lukas Podolski is, aki azóta az Antalyasporhoz szerződött. Az FFT látogatásakor még váratott magára a nagy siker.

• Döglött akták című sorozatunkban hónapról hónapra leporolunk egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal felidézzük, miért verte meg Véber György az újpesti piacfelügyelőt.

• Folytatódik Vörös Csaba sorozata, amelyben elképesztő eseményeket dolgoz fel a szerző a levéltári titkosítás alól feloldozott dokumentumok segítségével. A legújabb részben arról ír: a labdarúgás többek között arra szolgált a rendszerváltás előtt, hogy az emberek fordulóról fordulóra kiereszthessék a fáradt gőzt. A gőz mértéke már más kérdés volt; de utólag kiértékelve az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában őrzött dokumentumokat, előfordulhat, hogy csupán a túlzott igyekezet vetette papírra a nyomozók meglátásait, amik nem mindig tükrözték a valóságot.

Ez csak az ízelítő volt, a világ kedvenc futballmagazinja továbbra is több mint 100 oldalon tálalja a futballvilág legfinomabb fogásait.

2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.

2020.02.20 14:47:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Ha nincsenek épített kabinok a pályán a játékosok számára, állítson fel összecsukható pavilonsátrat! (X)

2020.02.19 21:46:09

Minden más foci SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az új tervezet csak hátrébb viszi a problémás területet.

2020.02.09 23:52:13

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A Juventus meg sem szerezte Möllert, már eladta, Clough a csizmája miatt nem kért a karmesterből.

2020.02.13 19:41:22

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sokan azzal is riogatnak, hogy rövidesen kipukkan a hagyományos tv-közvetítések lufija, bár a kását azért sem eszik annyira forrón, mert ez nem pusztán elhatározás kérdése. A váltás jelentős infrastrukturális beruházásokat igényelne.