FFT: megjelent a FourFourTwo magazin januári száma

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.13. 13:24
Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 118., avagy 2020 januári száma! Mostantól nemcsak Magyarország határain belül, hanem a külhoni magyarság által lakott területeken is terjesztik a FourFourTwo magazint, sok határon túli olvasó régi vágyát teljesítve ezzel!

A címlapon ezúttal nem egy futballista vagy egy edző, hanem egy épület, amelynek felépülésére oly régen vártunk: nekünk is van immár új nemzeti stadionunk, átadták a csodálatos Puskás Arénát!
A címlapon ezúttal nem egy futballista vagy egy edző, hanem egy épület, amelynek felépülésére oly régen vártunk: nekünk is van immár új nemzeti stadionunk, átadták a csodálatos Puskás Arénát!

A lapszám vezérmotívuma az edzőké, a legtöbb rovatban visszatérően foglalkozunk velük. Örömfoci-blokkunk vezető anyagában Rafa Benítez szerepel. Már több mint öt hónapja annak, hogy Benítez otthagyta Newcastle-t, és Kína felé vette az irányt. Megkértük, mondja el, miért fogadta el a Talien Jifang ajánlatát, egyben beszéljen pályafutásáról, amely során dicsőségre vezette a Liverpoolt, és viharos időket töltött a Chelsea, illetve a Real Madrid élén.

Sven-Göran Eriksson 10 pontban sorolja fel a sikeres edzők ismérveit. A svéd szakember 42 éve dolgozik edzőként, csapataival 19 jelentős trófeát nyert, és öt alkalommal volt nagy torna döntőjében. Sikerei titkairól beszélt a FourFourTwo-nak.

A FourFourTwo felkutatja a bolygó legidiótább edzőit. Szó lesz sajtkezelésről, hajnali ostromról és Louis van Gaal heréiről is.

Sem internet, sem térerő, állandó bombariadók a stadionban: ebből állnak a Rangers, a Leeds és a skót válogatott egykori hátvédje, David Robertson mindennapjai a Real Kashmir edzőjeként. De mit keres egy skót edző Kasmírban?!

Népszerű, Kérdezd meg pacekba! című rovatunkban ezúttal Louis Saha válaszolt az olvasók kérdéseire. Zidane és az elbukott 2006-os világbajnoki döntő kapcsán például azt mondta: „Zidane annyit mondott, bocs, miután lefejelte ellenfelét a döntőben. Nem voltam meglepve az eseten, végül is tíz piros lapot zsebelt be.”

Döglött akták rovatunkban egy régi-régi öltözői legendát járunk körbe: tényleg azért kellett távoznia Újpestről Nyers Istvánnak 1946-ban, mert lopott az öltözőben?

Folytatódik Vörös Csaba sorozata, amelyben elképesztő eseményeket dolgoz fel a szerző a levéltári titkosítás alól feloldozott dokumentumok segítségével. A legújabb részben arról ír: a szocialista rendszerben az MLSZ egyik legbefolyásosabb főtitkára Honti György volt. Hivatali ideje alatt a magyar labdarúgó-válogatott olimpiai bajnokságot (1964) nyert, a Ferencváros elhódította a VVK-t (1965), és Albert Flórián aranylabdás (1967) lett. Honti pályafutásának egyetlen szépséghibája, hogy jelentésekkel látta el a belügy illetékeseit. Ezek közül néhány fellelhető az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában.

A Puskás Aréna megnyitóját képgalériával ünnepeljük, bemutatva azokat az egyedülálló dekorációkat is, amelyek a Nemzeti Sport nyomtatott számait is felhasználva a magyar futballtörténelem ikonikus alakjait és pillanatait idézik meg.

Ez csak az ízelítő volt, a világ kedvenc futballmagazinja továbbra is több mint 100 oldalon tálalja a futballvilág legfinomabb fogásait. Keresse az újságárusoknál!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik