nemzetisport.hu 2019.11.18 19:32 Frissítve: 2019.11.18 19:58

FFT: Maradona után Henry – történet Isten másik kezéről

Pontosan egy évtizede történt, hogy Thierry Henry keze elsült az írek ellen. Az esetet egyik fél sem fogja elfelejteni.

 

A feljegyzésekben annyi maradt fent, hogy 2009. november 18-án Franciaország összesítésben 2–1-re legyőzte Írországot, és ezzel kijutott a 2010-es világbajnokságra. A mérkőzésen azonban volt egy olyan mozdulat, amelyről még hónapokig vitatkoztak, és a meccsnek végül csak vesztesei lettek.

Történt, hogy a labda a bal oldalon, az öt és felesnél Henry elé pattant. Beletette a bal kezét, ezzel megállította, majd másodszor is a kezével ért hozzá, a labda a lábához került, és már könnyedén helyezte Gallas fejére, aki be is bólintotta. Given tehetetlenül nézte.

„Annyira egyértelmű volt, hogy mi történt, hogy már a szabadrúgásra készültem kifelé – mondja az ír kapus, aki 134 alkalommal volt válogatott, csak Robbie Keane előzi meg a mindenkori listán. – A játékvezetőre néztem, ő pedig középkezdést mutatott. Odafutottam hozzá, más csapattársaim a partjelzőhöz szaladtak. Valamelyiküknek látnia kellett. Szerintem egy kicsit még Henry is megzavarodott. Pontosan tudta, hogy mit tett.”

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

AZ ESET VIDEÓN

2019.12.07 14:47:57

Minden más foci CSILLAG PÉTER (POZSONY, összefoglaló), DÖMÖTÖR CSABA (fotó) RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A pozsonyiak nagyszerű formában futballozó magyar középpályása gólpasszt adott, csapata feledtette dunaszerdahelyi kudarcát.