FFT: magyar futballsikerek Indiában – Nehru kupája

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.29. 16:51
Egy kis magyar futballtörténelem a FourFourTwo-tól: a Haladás 1983-ban, a Videoton 1989-ben magyar olimpiai válogatottként nyert Indiában.

„Vasárnap Frankfurton keresztül Indiába repült a Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A szombathelyiek a FIFA nemzetközi tornáján magyar olimpiai válogatott néven szerepelnek. Ott lesz a mezőnyben Algéria, Kamerun, Kína, Irán és India A-válogatottja, valamint az olasz, a jugoszláv és a román olimpiai együttes.”„Vasárnap Frankfurton keresztül Indiába repült a Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A szombathelyiek a FIFA nemzetközi tornáján magyar olimpiai válogatott néven szerepelnek. Ott lesz a mezőnyben Algéria, Kamerun, Kína, Irán és India A-válogatottja, valamint az olasz, a jugoszláv és a román olimpiai együttes.”

A Népsport ezzel a kis hírrel bocsátotta útjára 1983 márciusában a hazai bajnokságban éppen a kiesés ellen küzdő Haladást. A torna legjobb játékosa és India első számú közönségkedvence Hegedűs Péter kapus lett, aki az idehaza megszokott trükkökkel szórakoztatta az indiaiakat.

„A derekam körül forgattam a labdát, vagy balra néztem és jobbra dobtam ki a mezőnybe, és a nézők később már kifejezetten igényelték, sőt követelték a show-t. Rengetegen kijöttek a meccsekre, volt, hogy nyolcvanezer ember előtt játszottunk, ez elképesztő módon feldobott, ennek köszönhettem, hogy tényleg jól ment a védés” – idézte fel az indiai napokat Hegedűs.

A teljes cikket elolvashatjátok a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik