FFT 2019.12.30 16:56

FFT: küldetés a világ egyik legveszélyesebb országában

Se internet, se térerő, állandó bombariadók a stadionban: ebből állnak a Rangers, a Leeds és a skót válogatott egykori hátvédje, David Robertson mindennapjai a Real Kashmir edzőjeként.

Küldetés a világ egyik legveszélyesebb országában (Fotó: fourfourtwo.hu)

 

David Robertson még csak két napja volt Kasmírban, de már eleget látott. Persze akkor még nem tette túl magát a háromnapos, háromátszállásos repülőúton az amerikai Phoenixből. Az Aberdeen, a Rangers és a Leeds United korábbi balhátvédje végtelenül kimerülten érkezett Szrinagarba, Kasmír fővárosába, ahol nemcsak a jeges téli szelek fogadták, hanem a hír is, hogy el van vágva a külvilágtól. Felhívta a főnökeit, és elmondta, hibázott. Hogy most rögtön haza akar menni.

„Azt mondtam, vissza kell mennem, erre nem leszek képes – emlékezik Robertson. – A szállodában nem volt internet, és az évnek abban a szakában sokszor az áram is elmegy, úgyhogy a tévét sem lehetett nézni, és a családomat sem tudtam felhívni. Egyszerűen haza akartam menni.”

Ez 2017 januárjában volt. Végül persze meggyőzték, hogy maradjon. Azóta eltelt majdnem három év, Robertson pedig már a negyedik idényére készül, immár az I-League, az indiai labdarúgó bajnokság első osztályában. Volt idejük bemelegíteni: az évadot több héttel elhalasztották, vagyis négy hónap nyári szünetet kaptak. Tizennégy felkészülési meccset játszottak, de ez semmi ahhoz képest, amivel Robertsonnak szembe kell néznie, amióta a világ egyik legveszélyesebb államában kapott állást.

A teljes riportot elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

2020.03.14 18:24:03

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

MAJDNEM-TRANSZFEREK. A szó szerint nyugdíjas állás és ottalvó edző is aláírást ért. A Barca Haaland helyett Boatenget választotta.

2020.04.04 20:34:35

Minden más foci K. D.

Most Magyarország legtehetségesebb FIFA-játékosai pótolják a rangadókat!

2020.04.03 08:49:35

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Ami a nagy Cruyffnek nem ment játékosként, összejött edzőként: felépítette a Barca-katedrálist.

2020.04.02 16:57:07

Minden más foci P. K.

Emlékezetes szögletek és egy kis „törióra” – tudja, ki rúgta az első gólt a sarokból, és miért „olimpiai” a neve?

2020.04.01 22:06:12

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

LEGENDÁK LIGÁJA. Ferguson legjobb csapata a szerencsével sem állt hadilábon, a fordítások fordítását mutatta be.