nemzetisport.hu 2019.01.11 17:35 Frissítve: 2019.01.11 18:15

FFT: hősünk, aki fogvatartottból futballistává alakul át

Orosz gengszterekkel, chilei börtönnel és 3000 nehézsúlyú bűnözővel tarkított történet a középpályásból lett orosz drogcsempészről, Makszim Molokojedovról.

 

Dél van Quilicurában, Santiago lepusztult vonzáskörzetében. Bár közel van a chilei nemzetközi repülőtér, a Santiago Morning FC edzőpályája olyan, mintha egy másik bolygón lenne. Egy úton lehet csak megközelíteni, mellette sárból és nagy kövekből húzódik egy sáv, az volna a járda. Nincs a közelben semmilyen építmény, olyan egység, ami alapján be lehetne azonosítani a helyet. Kacsák, tehenek, disznók kísérik tekintetükkel az érkező játékosokat. Csak a le- és felszálló repülők törik meg néha a csendet.

Amint az edzés véget ér, a játékosok gyorsan távoznak, hogy kihasználhassák a rövid kis szabad délutánt, mielőtt kezdetét venné az Universidad de Chile elleni, másnapi nagy mérkőzés.
Fernando López, a csapatkapitány még szeretne elugrani vásárolni, az argentin csatár, Pablo Vranjicán siet haza, mert a szülei jönnek látogatóba, mások a gyerekekért mennek az iskolába, asztalt foglalnak egy étterembe, bankba vagy moziba igyekeznek. Ez idáig rendben is van. De van még egy középpályás, Makszim Molokojedov. Neki a börtönbe kell visszaérnie.

Röviddel délután három óra előtt a szép, kerek világ bezárul a 24 éves orosz számára. Ekkor szűnik meg focista lenni, és válik újra fogollyá. Öt másik társával osztozik egy cellán az Ex Penitenciariában, Chile egyik leghírhedtebb börtönében. Kettős életet él, ám a legfurább értelemben: reggel fél nyolc és délután három között futballista két állandó őr jelenlétében.

Vannak persze más focisták is, akik börtönben végezték, volt, aki adócsalásért, mások szexuális zaklatásért, ittas vezetésért, néhányan gyilkosságért is. De hogy valaki büntetése idején aktív labdarúgó legyen? Ilyen csak egy van: Makszim Molokojedov. Története pedig nem hétköznapi, de ezt úgyis sejtik már.

A teljes sztorit elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

 

2019.08.23 07:29:01

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Kicsit szórja még a pénzt a Monaco, Lőw Zsoltékra nehéz idény vár, ugrásra kész Allegri és Mourinho.

2019.08.21 17:02:50

Minden más foci CSILLAG PÉTER, SZABÓ MIKLÓS (fotó)

Regionális szuperliga létrehozását vetette fel a pozsonyi klubvezér – exkluzív interjú Ivan Kmotríkkal.

2019.08.20 19:49:39

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A közép-kelet-európai klubok pénztermelésének alapvetően két lehetősége kínálkozik: játékosnevelés és -értékesítés, illetve csiszolatlan gyémántok felfedezése és piacképes állapotba hozása.