HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2019.03.13 13:59 Frissítve: 2019.03.13 14:05

FFT: futball a Viharsárkány földjén

A bhutáni futballistalányok álmain, értékein és küzdeni akarásán keresztül látható, miként változik napjaink társadalma – egy magyar rendezőnő dokumentumfilmje.

 

A falon Cristiano Ronaldo-poszter és hagyományos buddhista naptár. Egy aprócska, elszigetelt faluban, Chang­wuában járunk a már-már mesebeli királyság, Bhután területén, ahol két kislány arról álmodik, hogy egyszer a portugál klasszis nyomába érhet.

Tashi és Tshering gyerekkori barátok. A 13 éves lányok néhány hónapja elhagyták szülőfalujukat, Bumthangot, hogy a Bhutáni Labdarúgó-szövetség és a FIFA által alapított női akadémián tanuljanak. Ha jól teljesítenek, megvethetik lábukat hazájuk nemzeti csapatában – és egyszer talán majd őket is nemzeti hősként ünneplik, akár a férfiválogatottat. Minderről dokumentumfilmet forgatott egy magyar rendező, Zurbó Dorottya.

A FourFourTwo magazin rendkívüli, 2016-os bhutáni riportja elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

2019.03.19 19:40:15

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Nem először vetődött fel a téma, olykor a sportág prominens személyiségei is hangoztatják: el kellene törölni a futball egyik legkülönösebb, legvitatottabb, az idők során a legtöbbet változó, ugyanakkor egyik legősibb szabályát.