FFT: egy nem mindennapi sztori – mit keresett Sócrates Angliában?

FFT, V. SZ.FFT, V. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.06.09. 19:02
A Northern Counties East Football League-csapat Garforth nem kis meglepetést szerzett azzal, hogy 2004-ben magához édesgette Sócratest. Az FFT utánajárt a nem mindennapi „hátsó füves” történetnek.

Simon Clifford 2003-ban megvásárolta a tizedosztályban küzdő csapatot, mert új kihívásra vágyott. 2004. november 20-én a Garforth City öltözőjében tartózkodott, és nézte, ahogy egy ötvenes éveiben járó figura bemelegítő mozdulatokat tesz, miközben száll a cigarettafüst.

Ha az ember a Sócrates nevet kapta a keresztségben, maga döntheti el, milyen módszerrel melegít. A mesés 1982-es vb-csapat tagja épp a Northern Counties East Football League-ben készül pályára lépni.

A hatvanszoros brazil válogatott legenda még csak pénzt sem kért a tíznapos angliaikiruccanásért. Csupán a költségeit állták, és a láncdohányos brazil alig várta, hogy cipőt húzzon a lábára. Nemcsak Garforth város őrült meg a hírtől. A médiaérdeklődés és mezrendelés Japántól Peruig terjedt. Újdonsült csapattársai szintén lázba jöttek az izgalomtól.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik