FFT: amikor Bobby Moore és Pelé összeállt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.19. 17:48
Keresve sem találnánk emblematikusabb válogatott játékosokat Bobby Moore-nál és Pelénél, de 1976 nyarán a páros összeállt, hogy az újdonsült Team America sorait erősítse.

A válogatott csapatkapitányság semmi újat nem jelentett Bobby Moore számára. A középhátvéd milliók példaképe volt, aki 90-szer viselte a kapitányi karszalagot, mielőtt csapatával a magasba emelhette a világbajnoki trófeát. Ennek ellenére 1976 májusában valami furcsaság történt. Az angolok kapitánya Gerry Francis lett, Moore pedig ellene lépett pályára.

Moore vörös mezén az USA felirat díszelgett. Két és fél évvel az után, hogy utoljára szerepelt a „háromoroszlánosok” soraiban, most ő vezette az amerikai élvonal álomválogatottját, a Team Americát.

A mérkőzés a Bicentenárium-kupa keretében zajlott. A hatmeccses torna az Egyesült Államok Nagy-Britanniától való függetlensége 200 éves évfordulójának hivatott emléket állítani. Ennek fényében különösen furcsa volt, hogy az amerikai csapat első számú embere valójában a brit labdarúgás egyik legnagyobbja.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik