nemzetisport.hu 2019.07.25 17:59 Frissítve: 2019.07.25 18:09

FFT: amikor a SZÚR megtöltötte a Népstadiont

A Kádár-rendszer kérve sem kaphatott volna jobb társadalmi legitimációt, mint a színészek és az újságírók évenkénti futballfesztiválja, amely népünnepély lett, majd a korral együtt elenyészett.

Zenthe Ferenc és Aradszky László az újságírók gyűrűjében (Fotó: fourfourtwo.hu)

 

Mai fiatalként szinte elképzelni is lehetetlen, hogyan tölthette meg zsúfolásig a százezres Népstadiont a hetvenes években a Színészek–Újságírók Rangadója. Pedig ha jobban belegondolunk, kész csoda, hogy nem Amerikában fedezték fel ezt a népszórakoztatást: képzeljük csak el, amint Al Pacino elindít egy negyvenyardos passzt a tojáslabdával, amelyet Mel Gibson elkap, és Jerry Springer mellett touchdownra fut vele, vagy azt, hogy Bob Woodward vezeti a korongot, de a jó ütemben keresztező George Clooney feltrancsírozza a palánkra. Be kell látnunk – ez maga a showbiznisz!

A Színészek–Újságírók Rangadója, a SZÚR már elvitathatatlanul a pesti folklór része. Népszerű színészsztárok, híres-hírhedt újságírók, amatőrfutball, százezres nézősereg a Népstadionban, többnyire gyönyörű májusi idő, szórakoztató műsorok. A lét elviselhető könnyűsége.

Pedig a kezdetek kezdetén egyáltalán nem volt sejthető, hogy ilyen mesés karriert fog befutni az ötlet. A történet úgy indul, mint a magyar népmesékben szokás...

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

2020.09.28 20:35:31

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Az Ajax negyedháznál is csak a jegyértékesítés elmaradása miatt meccsenként 400-500 ezer euróval kevesebbet könyvelhetett el. Nemhogy a zárt kapuk, de hosszabb távon még ez is fenntarthatatlan.

2020.09.27 23:46:59

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nem mellesleg szponzorom is volt, azaz inkább mecénásom, még ha nem is tudta. A nagyapámra mindenben számíthattam, visszatérően javasoltam neki, hogy kössünk üzletet, én adok neki öt forintot, ő ad helyette egy tízest.