FFT: akire mindenki felkapta a fejét – a kíméletlen Pukki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.28. 12:38
Teemu Pukki esete igazolta a régi közmondást: a türelem rózsát terem. A Sevilla, a Schalke és a Celtic után a Norwich-nál sem állt úgy a helyzet, hogy bajnoki címért harcolhatna, 2019-es eredményeire azonban Espoótól Kelet-Angliáig mindenki felkapta a fejét.

Teemu Pukki, a Norwich finn csatára ebben a pillanatban lépett be a Carrow Road étkezőjébe. A fenti mondatokat nagy betűkkel írták ki a helyiség falára, és bár nem neki szólnak, remekül illenek Pukki pályafutására is. „Igaz” – vallja be mosolyogva, ahogy átgondolja az elmúlt évet, amikor végre valóra válhattak az álmai. „Igaz” – vallja be mosolyogva, ahogy átgondolja az elmúlt évet, amikor végre valóra válhattak az álmai.

Öt évvel az után, hogy a Celtic kirakta, Pukki 2019-ben végre eljutott a Premier League-ig, a Football League Championship legjobbjának választották. Egy Norwich-játékos sem szerzett annyi gólt egy évben 1956 óta, mint ő, 1993 után az első mesterhármast lőtte a csapat színeiben, és ő az első a Norwichban, akit a Premier League Hónap játékosának választottak.

A nyár folyamán megházasodott, és góljaival az Európa-bajnokságig lőtte Finnországot – a válogatott történetében először. Tíz selejtezőmérkőzésen vett részt, tíz gólt szerzett. „Ezt az évet nehéz lesz felülmúlnom” – nevet Pukki.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik