FFT 2020.08.03 18:01 Frissítve: 2020.08.03 19:08

FFT: aki még Ronaldónál is fontosabb volt a vb-n – Rivaldo legendája

Sosem lesz a világ legkedveltebb játékosa (elég megkérdezni Louis van Gaalt vagy bármelyik törököt), de pályafutása csúcsán tagadhatatlanul ő volt a legkiválóbb. Idézzük fel a brazil csodacsatár legszebb pillanatait, a történelem legjobb mesterhármasától a vb-győzelemig.

Aki még Ronaldónál is fontosabb volt a vb-n – Rivaldo legendája (Fotó: AFP, illusztráció)

 

Csak három pont kellett, hogy a Barcelona felülmúlja a Valenciát. Rivaldo már kétszer lépéselőnyhöz juttatta a hazaiakat: egyszer egy ravasz szabadrúgásgóllal, másodszor pedig egy lapos kapura lövéssel. Az utóbbi abban az idényben már a harmincötödik gólja volt, de ez sem volt elég: Rubén Baraja két találatával a Valencia egyenlített, a kék-vörösök pedig közel álltak a megszégyenüléshez. Oda a BL-szereplés, hacsak Rivaldo nem sajtol ki magából még egy csodát.

A 90. perc közeledtével Frank de Boer csalódott reménytelenséggel passzolta be a labdát a tizenegyes vonalához. Ha bárki másnál köt ki a labda, nem lett volna belőle semmi. De Rivaldónál landolt.

Háttal a Valencia kapujának a brazil mellel felpattintotta a labdát, majd tizenhét méterről ráollózta. „A futballban néha kockáztatni kell – mondta. – Sohasem gondoltam volna, hogy ennyire jól el lehet találni.” A labda elszáguldott Santiago Canizares mellett, és a kapu bal alsó sarkában állt meg. A Camp Nouban pedig kitört a káosz.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Magazinunkat olvassa digitálisan a digitalstand.hu/fourfourtwo oldalon! 

2020.10.26 21:43:23

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Pépét a Lille 2017-ben mindössze tízmillió euróért vette meg az Angers-től, majd két évvel később nyolcvanért adta el az Arsenalnak. Hetvenmillió eurós tiszta haszon…

2020.10.26 12:16:23

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Nem született gól Zentán, Szabó Zoltán együttese ikszelt a Csukaricskivel.