FFT: aki még Ronaldónál is fontosabb volt a vb-n – Rivaldo legendája

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2020.08.03. 18:01
null
Aki még Ronaldónál is fontosabb volt a vb-n – Rivaldo legendája (Fotó: AFP, illusztráció)
Sosem lesz a világ legkedveltebb játékosa (elég megkérdezni Louis van Gaalt vagy bármelyik törököt), de pályafutása csúcsán tagadhatatlanul ő volt a legkiválóbb. Idézzük fel a brazil csodacsatár legszebb pillanatait, a történelem legjobb mesterhármasától a vb-győzelemig.

 

Csak három pont kellett, hogy a Barcelona felülmúlja a Valenciát. Rivaldo már kétszer lépéselőnyhöz juttatta a hazaiakat: egyszer egy ravasz szabadrúgásgóllal, másodszor pedig egy lapos kapura lövéssel. Az utóbbi abban az idényben már a harmincötödik gólja volt, de ez sem volt elég: Rubén Baraja két találatával a Valencia egyenlített, a kék-vörösök pedig közel álltak a megszégyenüléshez. Oda a BL-szereplés, hacsak Rivaldo nem sajtol ki magából még egy csodát.

A 90. perc közeledtével Frank de Boer csalódott reménytelenséggel passzolta be a labdát a tizenegyes vonalához. Ha bárki másnál köt ki a labda, nem lett volna belőle semmi. De Rivaldónál landolt.

Háttal a Valencia kapujának a brazil mellel felpattintotta a labdát, majd tizenhét méterről ráollózta. „A futballban néha kockáztatni kell – mondta. – Sohasem gondoltam volna, hogy ennyire jól el lehet találni.” A labda elszáguldott Santiago Canizares mellett, és a kapu bal alsó sarkában állt meg. A Camp Nouban pedig kitört a káosz.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Magazinunkat olvassa digitálisan a digitalstand.hu/fourfourtwo oldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik