FFT: a magazin 25 évének legnagyobb futballistái – 3. rész

Vágólapra másolva!
2019.05.23. 16:16
Amióta 1994 nyarán először megjelent az angol FourFourTwo, a legnagyobb szupersztárokat vitték közelebb az olvasókhoz. Nézzük a 101 labdarúgót, akivel a legnagyobb kitüntetés volt találkozni. Íme, a 3. rész.

Olvassa el az első és a második részt is!Olvassa el az első és a második részt is!

49. CAFU, Brazília
„Elképesztő sportember, hatalmas harcos a pályán, viszont komoly és kedves figura a magánéletben. Kivételes technikával passzol. Többször rohant fel úgy a védelemből, hogy abból nagy gól született. Poénjai mindig oldották a feszültséget az öltözőben.” Andrij Sevcsenko, angol FFT, 195. szám

48. ROY KEANE, Írország
„Ő adja a mérkőzés tempóját. Csodálatosan cselez, támadásokat indít, és mérnöki pontosságú passzokat ad. Fáradhatatlanul dolgozik. Ha a helyzet nehéz, mint amilyen az 1999-es BL-elődöntőben volt Torinóban, Keane támadásba lendül.” Teddy Sheringham, angol FFT, 93. szám

47. PATRICK VIEIRA, Franciaország
„Kifogyhatatlan energiája volt, és fantasz­tikusan ért labdába. Teljes lényével jelen volt, nem végzett félmunkát. Emlék­szem, álltunk a játékoskijáró­ban, felnéztem rá, és azon gondolkodtam, mit tegyek. Igazi szörny volt.” Danny Murphy, angol FFT, 235. szám

46. MATTHIAS SAMMER, Németország
A '90-es években két éven át ő volt Európa királya. Az 1996-os Európa-bajnokságon, amelyet hazája nyert, a torna legjobbjának választották. Ő volt a német válogatott motorja. Tizenkét hónappal később, csapatkapitánysága idején a Borussia Dortmund BL-t nyert.

45. PETER SCHMEICHEL, Dánia
Nem lehetett volna a Manches­ter United a '90-es évek domináns angol csapata, ha nincs ott a dán. Minden idők egyik legnagyobb kapusa, jókor távozott, a United abban az idényben három címet is elhódított. Azt se feledjük el, hogy tizenegy gólt szerzett pályafutása során.

44. ARJEN ROBBEN, Hollandia
Hiába tudjuk, mire készül, akkor is szinte lehetetlen megállítani. A legnagyobb tudománya, hogy betör a szélről, és bevágja a hálóba. Ő szerezte a 2013-as BL-döntő győztes találatát, és csaknem 150 gólt ért el a Bayern Münchenben. Kulcsszerepe volt abban, hogy a Chelsea 50 év után újra bajnok lehetett.

43. PAVEL NEDVED, Csehország
Generációja egyik legjobbja, szőke hajfürtjei pedig ikonikussá tették. Fenségesen passzolt, miközben végigsiklott a pályán. Nagyban hozzájárult hazája Eb-ezüstérméhez, valamint hogy a Lazio 1974 után újra bajnok lehetett. Juve-játékosként 2003-ban Aranylabdával jutalmazták.

42. JAVIER ZANETTI, Argentína
Már-már úgy tűnt, örökre a pályán marad, mivel 1114 mérkőzésen szerepelt, a többségét az Inter játékosaként. Ő lépett pályára a hetedik legtöbb alkalommal az egész világon. Mégis, hogy lehet ez? Páratlanul kitartó, változatos és maximalista futballista volt, rendkívüli szorgalommal.

A lista további helyezettjeit megtekintheti a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik