nemzetisport.hu 2019.01.15 14:05

FFT: a legpiszkosabb öltözői svindlik a futballban

A Wolfsburg feltekerte a termosztátot a Man. United öltözőjében, de nem ez az első eset, hogy egy csapat piszkos eszközökhöz nyúlt...

 

A FourFourTwo tíz alattomos öltözői húzást gyűjtött össze, ízelítő az összeállításból:

Hagyd őket lógva!

José Mourinho nem az a fajta ember, aki gonoszkodna az ellenfeleivel, így biztosan merő véletlen, hogy nem sokkal menesztése előtt valóságos kínzókamrává változtatták a Chelsea aprócska vendégöltözőjét. Egy szemtanú szerint a falat görbe tükrök borítják, amiben a játékosok kisebbnek látják magukat, a taktikai tábla egy ajtó hátuljára van szegelve, amely ajtót tűzbiztonsági okokból mindig nyitva kell tartani, a fogasok pedig olyan magasan vannak, hogy a játékosok csak testi épségük kockáztatásának árán tudják használni őket. Nem rossz.

Engedd szabadjára a sárkányt!

A Benfica Estádio da Luz stadionjába látogatóknak egy sor, tomboló hazai szurkolót ábrázoló poszter előtt kell elhaladniuk, de a kínai válogatott még ennél is tovább ment a megfélemlítésben, amikor 1976-ban barátságos (barátságos!) mérkőzésre várta Burma (a mai Mian­mar) csapatát. Szerencsétlen vendégeknek egy sor lefejezett sárkány és megcsonkított gyík előtt kellett bevonulniuk a stadionba. „Kellemetlen volt, néhány játékos pedig rosszul lett” – ismerte el később az egyik burmai.

Van valakinél papír?

Felesleges ecsetelni, hogy Wimbledon nem a magas kultúráról volt híres a '80-as években. Dave Bassett menedzser még azt is elismerte, minden eszközt bevetettek, hogy előnyre tegyenek szert. Ebbe beletartozott a vendégöltöző ablakainak nyitva „felejtése” a téli zimankóban, és a fűtés feltekerése a nyári hőségben. A kegyelemdöfést azonban a vécépapírok eltüntetése jelentette az illemhelyekről.

A teljes cikk a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva olvasható!

2020.05.24 20:51:53

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Azt, hogy van remény, eddig is tudtuk, ám ami engem illet, meggyőződésem, hogy most kell igazán észnél lennie mindenkinek. A sportban különösen, a futballban főként.

2020.05.04 10:39:28

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Zidane hiába egyezett meg a Barca edzőjével, a Juve-célpont milliárdos lett • Bemutatjuk a leghíresebb majdnem-transzfert.

2020.05.20 22:09:42

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Érdekes volt viszont tapasztalni azt az „ötletelést”, amely a romániai labdarúgás újraindítását övezte. A folytatás különböző forgatókönyvei kergették egymást, amelyekről rövidesen lehullt a lepel.

2020.05.20 20:21:32

Minden más foci B. L.

Ideális olyan csapatnak, amely: a 16-os rémét, a támadósor összekötőjét vagy épp a berobbanó támadót keresi.

2020.05.18 21:42:28

Minden más foci S. T. J.