nemzetisport.hu 2019.01.15 14:05

FFT: a legpiszkosabb öltözői svindlik a futballban

A Wolfsburg feltekerte a termosztátot a Man. United öltözőjében, de nem ez az első eset, hogy egy csapat piszkos eszközökhöz nyúlt...

 

A FourFourTwo tíz alattomos öltözői húzást gyűjtött össze, ízelítő az összeállításból:

Hagyd őket lógva!

José Mourinho nem az a fajta ember, aki gonoszkodna az ellenfeleivel, így biztosan merő véletlen, hogy nem sokkal menesztése előtt valóságos kínzókamrává változtatták a Chelsea aprócska vendégöltözőjét. Egy szemtanú szerint a falat görbe tükrök borítják, amiben a játékosok kisebbnek látják magukat, a taktikai tábla egy ajtó hátuljára van szegelve, amely ajtót tűzbiztonsági okokból mindig nyitva kell tartani, a fogasok pedig olyan magasan vannak, hogy a játékosok csak testi épségük kockáztatásának árán tudják használni őket. Nem rossz.

Engedd szabadjára a sárkányt!

A Benfica Estádio da Luz stadionjába látogatóknak egy sor, tomboló hazai szurkolót ábrázoló poszter előtt kell elhaladniuk, de a kínai válogatott még ennél is tovább ment a megfélemlítésben, amikor 1976-ban barátságos (barátságos!) mérkőzésre várta Burma (a mai Mian­mar) csapatát. Szerencsétlen vendégeknek egy sor lefejezett sárkány és megcsonkított gyík előtt kellett bevonulniuk a stadionba. „Kellemetlen volt, néhány játékos pedig rosszul lett” – ismerte el később az egyik burmai.

Van valakinél papír?

Felesleges ecsetelni, hogy Wimbledon nem a magas kultúráról volt híres a '80-as években. Dave Bassett menedzser még azt is elismerte, minden eszközt bevetettek, hogy előnyre tegyenek szert. Ebbe beletartozott a vendégöltöző ablakainak nyitva „felejtése” a téli zimankóban, és a fűtés feltekerése a nyári hőségben. A kegyelemdöfést azonban a vécépapírok eltüntetése jelentette az illemhelyekről.

A teljes cikk a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva olvasható!

2019.05.21 22:07:11

Minden más foci SMAHULYA ÁDÁM

ALAPVONAL. Félreértés ne essék, ma is akadnak kiváló fiatal kapusok, csak néhány kivételtől eltekintve hiányzik belőlük a már említett flúgosság, a jó értelemben vett csibészség.

2019.05.21 15:14:38

Minden más foci nemzetisport.hu

A 22. alkalommal feszülnek egymásnak az ifjúsági válogatottak, ezúttal Lengyelországban.

2019.05.18 23:53:17

Minden más foci BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Aki szerint túlzó az összehasonlítás, idézze fel magában – ha nem megy, keressen rá a neten – a Horatiusok esküje című neoklasszicista festményt, és ismerős lesz neki a fogadkozás; effélét láthat tizenegyesrúgások előtt is.