FFT: a kabalamanótól a juhnyájig – top tíz bizarr futballajándék

Vágólapra másolva!
2020.05.24. 15:54
A 2012-ben visszavonult kapus, Kasey Keller egy rózsaszín quadot kapott búcsúzóul. És ez csak egy a sok őrült futballajándék közül, amelyeket a FourFourTwo összegyűjtött.

Ízelítő a gyűjteményből:Ízelítő a gyűjteményből:

1.: Bates kabalamanója

FA-kupa-győztesként megmászni a Wembley lépcsőit minden menedzser álma. A Chelsea-vel játékos-edzőként kupagyőztes Ruud Gullit öröme azonban értetlenséggel párosult, amikor összefutott Ken Batesszel – akit nem igazán szeretett –, útban a kupa felé 1997-ben. A Kékek elnöke, aki talán a vásárból érkezett, egy kis játékmanót adott a holland klasszisnak. „Azt hittem, ez valami vicc, de nem utasítottam vissza. Adott egy csókot és a kabalamanóját.” Érdekes.

2.: Itt a nyájad!

Mit vennél egy oligarchának, akinek mindene megvan? Amikor Roman Abramovics szerette volna megköszönni üzleti szárnysegédjének, Eugene Shvidler-nek a Chelsea megszerzésében játszott szerepét, kitalálta, hogy vesz neki egy 75 millió fontos jachtot. De ez még nem volt elég: miután Eugene kikotyogta, hogy mennyire szereti a skót felföldi juhokat, Roman egy egész nyájat küldött Shvidler XVI. századi francia kastélyába.

8.: Kis Polski, színes tévé

Gáláns volt az MLSZ a rendszerváltozás küszöbén, 1987-ben, hiszen a bajnokság végén a kor színvonalán premizálta a góllövőlista dobogósait. A 19 találattal első honvédos Détári Lajos egy Polski Fiat 126-ost, azaz „kispolskit” kapott, a mögötte holtversenyben 17 góllal második MTK-s Szeibert György és a tatabányai Vincze István egy idehaza még luxuscikknek minősülő színes televízióval gazdagodott. A népszerű Döme már nem emlékszik, mi lett az ajándékával, néhány hónappal később ugyanis Frankfurtban nehéz szívvel, de egy BMW-re cserélte.

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik