FFT: a futballtörténelem valaha volt legjobb vesztesei

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2020.08.10. 14:25
null
Csaknem negyven éve, hogy Tele Santana brazil válogatottja dicstelenül zárta a vb-t, mégis a világ legjobb csapataként tartják számon (Fotó: AFP)
Csaknem negyven éve, hogy Tele Santana brazil válogatottja dicstelenül zárta a vb-t, mégis a világ legjobb csapataként tartják számon. Utánajártunk, hogy vannak Zico és barátai.

 

Harmincnyolc év elmúltával Zico, akit fehér Pelének neveztek, hangjából még mindig a büszkeség cseng, amikor arról beszél, milyen szerepet játszott a világbajnokságok történetének egyik leghíresebb csapatában.

„Bárhová is megyek a világon, és jártam már néhány helyen, mindig az 1982-es brazil csapatról kérdeznek – mondja a 67 éves sportember a FourFourTwo-nak. – Mindent megtettünk, de sajnos ez sem volt elég.”

Brazíliában az elmúlt hetekben arra az ikonikus nyárra emlékeztek. Mivel a pandémia miatt élő mérkőzések nem voltak, az egyik tévétársaság úgy döntött, megörvendezteti az otthoni ücsörgő nemzetet, és leadja a brazil válogatott összes spanyolországi vb-mérkőzését. „Minden 1982 nyári meccsünket újra műsorra tűzték, pedig nem is nyertünk világbajnokságot abban az évben” – folytatja Zico. Akár sikerült akár nem, az érzés megmaradt.

Telê Santana csapatát a mai napig úgy tartják számon, mint a legjobb, amelyik végül nem nyert vb-t. A tehetséges játékosok, a végtelen képzelőerő csodálatosnál csodálatosabb gólokat eredményeztek, és elkápráztatták a nézőket szerte a világon. Bár a történet vége szomorú, és a brazil válogatott még csak elődöntőbe sem jutott, ameddig tartott a történet, nagyon szép volt.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Magazinunkat olvassa digitálisan a digitalstand.hu/fourfourtwo oldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik