Felkészülés: Svájc elképesztő öngóllal verte meg Brazíliát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.14. 22:55
null
A svájciak ellen most Neymarnak sem volt ellenszere (Fotó: Reuters)
A svájci labdarúgó-válogatott Dani Alves hatalmas öngóljával 1–0-ra legyőzte felkészülési mérkőzésen Brazíliát.

A svájciak bátran kezdtek, és a mérkőzés elején megpróbálták beszorítani a nyári Konföderációs Kupa megnyerése óta először pályára lépő brazil válogatottat, azonban az első nagy lehetőség így is a sárga mezes együttes előtt adódott. Neymar cselezgetett az ötödik percben a szélen, a labda Hulk elé került, aki viszont rosszul találja el, így a lövése nem találta el a kaput.

Meglepetésre a mérkőzés első felében nem a brazilok brillíroztak, hanem a svájciak. Ezt unta meg a 23. percben Neymar, és tarolta le Lichsteinert, amit követően csak a játékvezető higgadtságának volt köszönhető, hogy nem kezdődött tömegverekedés. A Barcelona kiválósága megúszta egy sárgával, de egy tétmeccsen ez a szerelés akár pirosat is érhetett volna.

Az első félidő második felében is inkább Ottmar Hitzfeld együttese volt fölényben, de a kontrákra berendezkedő brazilok is többször megszerezhették volna a vezetést.

A fordulást követően ott folytatódott a találkozó, ahol az első negyvenöt perc után abbahagyták a felek, és újra a svájciak kezdtek el nyomni, aminek most meg is lett az eredménye. A 48. percben Shaqiri indult meg középen, Seferovicnak passzolt, aki középre emelt. A beadás egyedül Dani Alvesnek volt jó, aki viszont egészen elképesztően, nyolc méterről saját kapujába fejelt úgy, hogy szinte egyetlen svájci támadó sem volt a közelében. 1–0

A(z ön)gól után egy kicsit megnyugodott Hitzfeld csapata, így a brazilok is kezdtek lassan magukra találni, de igazán nagy lehetőségük nem adódott.

A folytatásban nem esett gól, a svájciak egészen látványos játékkal 1–0-ra legyőzték a kedvetlenül futballozó Brazíliát. Scolari csapatáról sok mindent elmond, hogy az egész mérkőzés alatt mindössze két kaput eltaláló lövése volt.

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Svájc–Brazília 1–0 (0–0)
Bázel, St. Jakob Park
Svájc:
Benaglio – Lichsteiner (Lang, 62.), Senderos (Schär, a szünetben), T. Klose, Rodriguez – Dzemaili (Schwegler, 75.), Behrami, Shaqiri (Mehmedi, 86.), Xhaka, Stocker (Barnetta, a szünetben) – Seferovic (Gavranovic, 74.)
Brazília: Jefferson – Dani Alves (Jean, 69.), Dante, Thiago Silva, Marcelo (Maxwell, 56.) – Luiz Gustavo (Fernandinho, 56.), Paulinho, Oscár – Hulk (Moura, 62.), Neymar, Fred (Jó, 56.)
Gólszerző:
Dani Alvés (48. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik