Vigasztalan esőben német vigalom Vigóban a spanyolok ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.18. 20:44
null
Sergio Ramos (balra) és Karim Bellarabi igyekszik megjátszani a labdát (Fotó: Reuters)
Felkészülési mérkőzésen a világbajnok Németország Vigóba látogatott, ahol a spanyol válogatott volt az ellenfele. A végig zuhogó esőben játszott találkozón az utolsó percig csak sárdagasztást láthattunk, gólt nem, de jött Toni Kroos, és eldöntötte a meccset – megszakadt Spanyolország 34 mérkőzéses hazai veretlenségi szériája.

FELKÉSZÜLÉS
SPANYOLORSZÁGNÉMETORSZÁG 0–1 (0–0)
Vigo, Estadio Balaidos. V: S. Johannesson (svéd)
SPANYOLORSZÁG:
Casillas (Casilla, 77.) – Azpilicueta, Piqué (Albiol, a szünetben), Ramos (Bartra, a szünetben), Bernat – Raúl García (Callejón, 70.), Bruno, Busquets (Camacho, a szünetben), Isco – Morata, Nolito (Pedro, 77.). Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque
NÉMETORSZÁG: Zieler – Höwedes, Mustafi, Rüdiger – Rudy, Khedira (L. Bender, 92.), Kroos, Durm – Th. Müller (Bellarabi, 22.), Götze (M. Kruse, 84.), Volland. Szövetségi kapitány: Joachim Löw
G:
Kroos (89.)

Nem volt túlságosan kegyes az időjárás a csapatokhoz Vigóban, hiszen a legutóbbi két világbajnok csatája alatt vigasztalanul zuhogott az eső. A nézőket mindenesetre ez nem zavarta, telt ház várta a csapatokat. Vicente del Bosque és Joachim Löw egyaránt a kísérletezést tartotta szem előtt, hiszen meglehetősen felforgatott összeállításban ugrottak egymásnak a felek.

A mély talaj, a rengeteg víz a pályán megnehezítette a folyamatos játék kialakulását. Nem is volt jó a meccs. Az első félidőben csak nagy jó indulattal lehetett három helyzetfélét feljegyezni, amúgy csak az borzolta az idegeket, hogy Thomas Müllert sérülés miatt le kellett cserélni.

A második félidőben megélénkült a játék, a spanyolok támadtak a győzelemért, a németek viszont keményen védekeztek, gyakran szorosan megszállták a kapujuk előterét. Jó lett volna legalább egy lövést látni, de ilyesmivel nem kényeztették el a nézőket. A németek inkább tartották a labdát, keresték a tiszta átadási lehetőségeket, semmiképpen sem szórták el a labdát, így a spanyol támadók nem tudtak gyors akciókkal megindulni.

Az utolsó tíz percben megélénkült a meccs, már lövéseket is láttunk. Ez sem feledtethette el velünk, hogy milyen feledhető meccset játszott a két csapat. És talán szentségtörés ilyet kijelenteni két világklasszis válogatott találkozójáról, de az járt jól, aki nem látta...

A végére mégis jött a csattanó, mert Toni Kroos klasszis lövéssel használta ki a 89. percben a cudar időjárás adta lehetőségeket, és ezzel nyert Németország. 0–1

Ezzel több mint 14 év után győztek a németek Spanyolország ellen, de hogy milyen tanulságokat tudnak levonni a meccs után a szakvezetők, az egyelőre rejtély...Spanyolország harmincnégy veretlenül megvívott hazai találkozó után hajtott fejet.

PERCRŐL PERCRE

92. perc: Vége a meccsnek, nyertek a németek. 0–1
92. perc: Khedira
helyett még Lars Bender jött.
89. perc: GÓÓÓÓÓL! VEZET NÉMETORSZÁG!
Teljesen váratlan volt. Kroos kapott labdát 22 méterre a spanyol kaputól, és ha már arra járt, a csúszós füvön megeresztett egy lapos lövést, amely a menteni igyekvő Casillát becsapva a jobb sarokba vágódott. A labda éppen a vetődő kapus előtt csúszott meg a füvön. 0–1
84. perc:
Ezúttal a németek cseréltek. Götze helyett Kruse játszik.
82. perc: Pedro
került helyzetbe a bal oldalon, 8 méterre a kaputól, az emelést választotta, de Zieler ügyesen védett.
79. perc: Casilla
bizonyította, hogy jó kapus, mert egy távoli, kellemetlenül csavarodó labdát kipaskolt a jobb sarok elől.
77. perc:
Cserék Spanyolországnál. Nolito helyett Pedro, Casillas helyett pedig Casilla játszik.
70. perc:
Végre egy csere! Callejón érkezett Raúl García helyett.
69. perc: Khedira
adhatott volna jó átadást a tizenhatos előterében, de elpackázta a lehetőséget.
59. perc: Nolito
lőhetett szabadrúgást 17 méterről, de hiába csavarta kiválóan a labdát a bal fölső sarokra, Zieler ott állt, szögletre mentett.
57. perc: Morata
kapott szép labdát a jobb oldalon, két védőt be is fűzött, de Höwedesszel már nem számolt, szerelte is őt a német a tizenhatoson belül, pedig már lövésre lendült a spanyol lába.
54. perc: Nolito
csúnya szabálytalansága után szabadrúgással jöhetett Németország, Rüdiger találta magát a labdával hét méterre a spanyol kaputól, de az utolsó pillanatban felszabadítottak előle.
46. perc:
Hármat cserélt Spanyolország. Albiol, Camacho és Bartra a pályán, Sergio Ramos, Busquets és Piqué helyett.
46. perc: Elkezdődött a második félidő.
45+1. perc: Vége az első félidőnek. Felejthető volt... 0–0
45. perc: Volland
bal oldali beadása a menteni igyekvő Raúl Garcíáról alig ment a spanyol kapu fölé.
44. perc: Isco
jobb oldali szabadrúgását Morata fejelte el 7 méterről, de jócskán fölé.
40. perc:
Az az igazság, hogy láttunk már jobb meccset is...
33. perc: Bellarabi
jutott el a bal oldalon az alapvonalig, középre lőtte a labdát, de a védők felszabadítottak. Nem elég hosszan, mert Rudy 17 méterről könnyen gólt lőhetett volna, de ő inkább a lelátót vette célba...
30. perc:
Zűrös helyzet a német kapu előtt. Höwedes és Mustafi összefutott, Nolito belepiszkált a labdába, amely a hajmeresztően kifutó Zielerről került szögletre.
26. perc: Isco
kapott jó labdát 17 méterre a német kaputól, de csúnyán fölé lőtt.
22. perc: Müller
ütközött Sergio Ramosszal, és fájlalta utána a tagjait. Cserére lett szükség. Bellarabi állt be a német válogatottba.
Zuhog az első Vigóban...
20. perc: Götze
kapta a labdát jó ütemben, majd a tizenhatos vonaláról nagy lövést zúdított Casillas kapujára, csakhogy a spanyol kapus bravúrral védett.
18. perc: Raúl García
gyenge próbálkozása valóságos csemege volt Zielernek.
12. perc: Nolito
gondolta úgy, hogy 17-ről egy csavarással meglepi Zielert, de hiú volt a remény, mert a német kapus szögletre mentett.
10. perc:
Letámadnak a spanyolok, de egyelőre különösebb hatás nélkül...
5. perc:
Jobb oldali beadás után Vollandról megfeledkeztek a hazai védők, a hoffenheimi azonban rosszul találta el a labdát, Casillas könnyedén összeszedte.
1. perc: Elkezdődött a mérkőzés. Tiszta pirosban a spanyolok, tiszta fehérben a németek játszanak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik