Felkészülés: Németh duplázott, Megyeri kezdett

Vágólapra másolva!
2013.07.16. 21:50
Ahogyan az ilyentájt lenni szokott, gőzerővel zajlanak a nemzetközi labdarúgó mérkőzések, pályára léptek magyar légiósok és a Bajnokok Ligája-döntős Borussia Dortmund is.

A német csapatnál a svájci Luzern elleni, 17 ezer néző előtt megrendezett találkozóra sajnos nem nevezték a Bajner Bálintot, aki sem a Langerak – Papasztatopulosz, Szubotics, Hummels, Bandowski – Kirch, Gündogan – Hofmann, Mhitarjan, Ducksch – Lewandowski kezdőben, sem a kispadon (Marco Reus, Jakub Blaszczykowski, Pierre-Emerick Aubameyang, Nuri Sahin, Kevin Grosskreuz, Julian Schieber, Marian Sarr, Marcel Schmelzer, Erik Durm és Tim Hohmann mellett) nem kapott helyet.

Bajner Bálintot, aki sem a Langerak – Papasztatopulosz, Szubotics, Hummels, Bandowski – Kirch, Gündogan – Hofmann, Mhitarjan, Ducksch – Lewandowski kezdőben, sem a kispadon (Marco Reus, Jakub Blaszczykowski, Pierre-Emerick Aubameyang, Nuri Sahin, Kevin Grosskreuz, Julian Schieber, Marian Sarr, Marcel Schmelzer, Erik Durm és Tim Hohmann mellett) nem kapott helyet.

Maga a mérkőzés azt hozta, amit vártunk: már az első félidőben hármat vágott a Dortmund, Marvin Ducksch, Robert Lewandowski és Henrih Mhitarjan is betalált, majd a fordulást követően Reus is feliratkozott a gólszerzők közé. A Bundesliga rajtjáig egyébként még 25 nap van hátra.

A kezdő tagjaként bizonyíthatott honfitársaink közül a Heerenveen védője, a magyar U21-es válogatott Otigba Kenneth, illetve sioni kollégája, Vanczák Vilmos. Előbbinek és társainak nem volt nehéz ellenfele az Oud-Heverlee „személyében", a Sion csapatkapitánya, Vanczák ellenben a cserélgetések elkezdéséig a benficás Lima, Nicolás Gaitán kettőssel nézett szemközt. Nem is tudta kihúzni kapott gól nélkül a svájci csapat, de kis híján felállt kétgólos hátrányból.

Megyeri Balázs is játszott ma, fél órát kapott az Olympiakosz színeiben, akár csak két kollégája, Roy Carroll és Andreasz Janniotisz – viszont biztató, hogy a magyar kapus kezdett. A Bolton hálóőre, Bogdán Ádám végigvédte csapata felkészülési mérkőzését, amelyben kevés öröme lehetett, lévén kikaptak 2–1-re a Rotherhamtől.

Légiós honfitársaink közül a legjobban Németh Krisztiánnak ment, aki a második félidőben duplázni tudott az EVV ellen. A tavaly nyáron a Rodához került válogatott támadó az 58. és a 64. percben talált be a harmadosztályú egyesületnek.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

EVV (holland)–Roda (holland) 0–5
Simurq (azeri)–Olympiakosz (görög) 1–2
Hamburg (német)–Anderlecht (belga) 3–1
Arlés (francia)–Montpellier (francia) 0–2
Stade Rennes (francia)–Niort (francia) 0–1
Hertha BSC (német)–Wisla Krakóv (lengyel) 2–0
Lens (francia)–Zulte Waregem (belga) 3–2
ADO Den Haag (holland)–Dordrecht (holland) 2–1
Heerenveen (holland)–Oud-Heverlee Leuven (belga) 2–1
NEC Nijmegen (holland)–RCD Mallorca (spanyol) 0–2
RKC Waalwijk (holland)–Helmond (holland) 1–0
Saint-Étienne (francia)–Istres (francia) 3–1
Luzern (svájci)–Borussia Dortmund (német) 1–4
Sion (svájci)–Benfica (portugál) 2–3
Rotherham (angol)–Bolton (angol) 2–1
Motherwell (skót)–Newcastle United (angol) 2–4
Swindon Town (angol)–Tottenham Hotspur (angol) 1–1

Notts County (angol)–Galatasaray (török) 1–2
Colchester (angol)–West Ham United (angol) 1–2
Belenenses (portugál)–Reading (angol) 1–1
San Fernando (spanyol)–Sevilla (spanyol) 1–4
Sporting Braga (portugál)–Sheffield Wednesday (angol) 3–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik