Felkészülés: öngóllal nyertek az olaszok, négyet kapott az USA

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.18. 22:47
Az olasz labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 1–0-ra legyőzte Albániát egy öngóllal, míg Írország négyet vágott otthon az Egyesült Államoknak. A lengyel válogatott szoros, négygólos meccsen ikszelt Svájccal.

Az Eb-selejtezőn vasárnap Horvátországgal döntetlent játszó Olaszország Genovában fogadta a franciákkal ikszelő Albániát. A Sirigu – De Silvestri, Bonucci, Moretti, Antonelli – Cerci, Parolo, Aquilani, Bertolacci – Destro, Giovinco kezdővel kiálló olasz válogatott látványos játékkal szórakoztatta a hazai közönséget, a gól azonban nem akart összejönni. Egészen a 82. percig, midőn Hamdi Salihinek sikerült begyötörnie a mindent eldöntő találatot – csak épp a rossz kapuba. Öngóllal nyertek az olaszok.Olaszország Genovában fogadta a franciákkal ikszelő Albániát. A Sirigu – De Silvestri, Bonucci, Moretti, Antonelli – Cerci, Parolo, Aquilani, Bertolacci – Destro, Giovinco kezdővel kiálló olasz válogatott látványos játékkal szórakoztatta a hazai közönséget, a gól azonban nem akart összejönni. Egészen a 82. percig, midőn Hamdi Salihinek sikerült begyötörnie a mindent eldöntő találatot – csak épp a rossz kapuba. Öngóllal nyertek az olaszok.

A Lengyelország–Svájc összecsapáson hamar megzörgették a vendégek a hálót, Shaqiri passza után Josip Drmic már a negyedik percben betalált. A lengyelek még az első játékrészben válaszolni tudtak, az Oroszországban légióskodó Artur Jedrzejczyk módosította 1–1-re az állást, majd a hazaiak Arkadiusz Milik találatával be is húzhatták volna a találkozót, de a hajrában Alexander Frei ikszre mentette a meccset a 83. percben emberhátrányba kerülő lengyelek ellen.

Írországban a lengyel–svájci meccshez hasonlóan hamar felpattanhattak a drukkerek, az Egyesült Államok ellen Anthony Pilkington a hetedik percben vezetéshez juttatta nemzeti együttesét. Itt is jött a szünet előtt a válasz, Mix Diskerud góljával egyenlítettek a vendégek, akiknek a második 45 percben már nem volt miért mosolyogniuk: Robbie Brady passzolt a kapuba szépen kidolgozott akció végén az 56. percben. A kegyelemdöfést James McClean és Brady adták meg a vendégeknek, a vége 4–1.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Olaszország–Albánia 1–0 (Salihi 82. – öngól)
Lengyelország–Svájc 2–2 (Jedrzejczyk 45+1., Milik 61., ill. Drmic 4., A. Frei 87.)
Írország–Egyesült Államok 4–1 (Pilkington 8., Brady 56., 87., McClean 82., ill. Diskerud 38.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik