Felkészülés: nyert Brazília, betalált a debütáló tini

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.30. 07:10
null
Gabriel Barbosa (jobbra) góllal mutatkozott be a brazil válogatottban (Fotó: Reuters)
A Copa Américára készülő brazil labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2–0-ra legyőzte Panamát Coloradóban. A selecao góljait Jonas, valamint a nemzeti csapatban most bemutatkozó, 19 esztendős Gabriel Barbosa szerezte.

A brazilok az Alisson – Dani Alves (Fabinho, 77.), Gil, Miranda, Douglas Santos – Luiz Gustavo (Hulk, a szünetben) – Willian (Lucas Lima, 64.), Elias, Renato Augusto (Rodrigo Caio, 79.), Coutinho (Kaká, 80.) – Jonas (Barbosa, 64.) összeállításban léptek pályára a magyar idő szerint hétfő hajnalban megrendezett találkozón, és a Benfica kiváló idényt maga mögött tudó támadója, Jonas révén már a második percben megszerezték a vezetést.

A második találatra egészen a 73. percig kellett várni, amikor a csereként beálló Gabriel Barbosa talált be. A Santos 19 esztendős támadója góllal tette emlékezetessé első mérkőzését a nemzeti csapatban. A brazil válogatott rajta kívül még egy újoncot avatott, bemutatkozott a Sao Paulo játékosa, Rodrigo Caio is.

PANAMA–BRAZÍLIA 0–2

A találkozó hajrájában szerepet kapott Kaká, aki azok után kapott meghívót a keretbe, hogy Douglas Costa megsérült.

A brazilok kétgólos győzelemmel hangoltak a centenáriumi Copa Américára, amelyen Ecuadorral, Haitival és Peruval szerepelnek azonos csoportban.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Panama–Brazília 0–2 (Jonas 2., Gabriel Barbosa 73.)
Kolumbia–Haiti 3–1
(D. Moreno 13., Cuadrado 54., R. Martínez 72., ill. Guerrier 35.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik