Felkészülés: Brazília Chilét is lenyomta, Neymart megtaposták

Vágólapra másolva!
2015.03.29. 17:56
null
Neymart megtaposták, Brazília megizzadt, de most is nyert (Fotó: Action Images)
A brazil labdarúgó-válogatott Londonban Roberto Firmino találatával 1–0-ra legyőzte Chilét felkészülési mérkőzésen. A Dunga vezette együttesnek a világbajnokság óta ez már zsinórban a nyolcadik sikere volt, és a brazil szakemberrel továbbra is hibátlan a selecao.

A Dungával megállíthatatlannak tűnő Brazília a világbajnokság óta veretlen. A Párizsban, Franciaország ellen már egyhuzamban hetedik mérkőzését megnyerő selecaót, úgy tűnt, nem tudja olyan felállással pályára küldeni a szövetségi kapitány, hogy Neymarék vereséggel hagyják el a pályát.

A BRAZIL GYŐZELMI SOROZAT A VB ÓTA
Brazília–Kolumbia 1–0
Brazília–Ecuador 1–0
Brazília–Argentína 2–0
Japán–Brazília 0–4
Törökország–Brazília 0–4
Ausztria–Brazília 1–2
Franciaország–Brazília 1–3
Brazília–Chile 1–0

Az Alexis Sánchezzel rohamozó Chile ellen is megkeverte a kártyákat a brazil szakember, a párizsi találkozóhoz képest összesen hat cserét hajtott végre a kezdőcsapatban.

A hatvanhét Chile elleni találkozójából negyvenhetet megnyerő Brazília remek formája ellenére azonnal saját kapuja elé szorult a kezdőrúgást követően, és, bár helyzeteket nem tudtak kidolgozni a „vendégek”, sokkal többet volt a labda Jorge Sampaoli együttesénél.

A nézők csupán kétszer ugorhattak talpra az első 45 percben, mind a két alkalommal Gary Medel volt a főszereplő, ám nem szép cselei miatt visszhangzott a chilei nevétől az Emirates.

Az Internazionale védője előbb belekapott a tizenhatoson belül a labdába, majd kemény szerelés után kegyetlenül megtaposta Neymar vádliját. Az angol játékvezető, Martin Atkinson mindkétszer megkérdőjelezhető döntést hozott, a kezezésénél semmit sem látott, míg a taposás még egy sárgát sem csalt ki a zsebéből.

A fordulás után ott folytatták a csapatok, ahol a szünet előtt abbahagyták: többet birtokolta a labdát Chile, ám Brazília tűnt veszélyesebbnek gyors kontráival.

Nehezen, de a 73. percben csak begyötörte a hőn áhított gólt a brazil csapat: a Real Madriddal összeboronált Danilo tökéletesen ugratta ki a Hoffenheim támadóját, Roberto Firminót, aki előbb elhúzta a labdát Bravo mellett, majd az ötösről a már üres kapuba pöccintett (1–0), beállítva a végeredményt.


Brazília ezzel zsinórban nyolcadik sikerét aratta, és továbbra is hibátlan Dunga második „uralkodása” alatt.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BRAZÍLIA–CHILE 1–0
(0–0)
London, Emirates Stadion. Vezette: Atkinson (angol)
BRAZÍLIA: Jefferson – Danilo, Thiago Silva, Miranda, Marcelo (Filipe Luís, 76.) – Souza (Elias, 60.), Fernandinho – Douglas Costa (Willian, 62.), Coutinho (Robinho, 60.), Neymar – Luiz Adriano (R. Firmino, 60.). Szövetségi kapitány: Dunga
CHILE: Bravo – Medel, Jara, Albornoz – Isla, Aránguiz, Millar (M. Fernández, 75.), Vidal (Vargas, 80.), Mena (M. González, 82.) – P. P. Hernández – A. Sánchez. Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli
Gólszerző: R. Firmino (73.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik