Felkészülés: Morata a hajrában egyenlített Kolumbia ellen

Vágólapra másolva!
2017.06.07. 23:29
null
Falcao (sárgában) már a kolumbiai válogatott történetének legeredményesebb játékosa (Fotó: AFP)
Murciában 2–2-es döntetlent játszott a spanyol labdarúgó-válogatott Kolumbiával, a hazaiak Morata révén a 87. percben egyenlítettek.

Nem okozott meglepetést Julen Lopetegui, a spanyolok szövetségi kapitánya, aki előzetesen jelezte,
a Kolumbia elleni mérkőzés kezdőcsapatában nem számít a BL-győztes Real Madrid játékosaira. A kivételt Nacho képezte, aki múlt szombaton nem lépett pályára a Juventus ellen, így ő a kezdőcsapatban kapott helyet.

De ott volt a Real Sociedad 27 éves védekező középpályása, Asier Illaramendi is, aki először kapott lehetőséget a válogatottban. Ő lett a negyedik újonc, aki Lopetegui irányítása alatt bemutatkozhatott Saúl Níguez, Ander Herrera és Iago Aspas után.

A mérkőzést gyászszünet előzte meg, egy perces főhajtással emlékeztek a hétfőn 81 éves korában elhunyt kolumbiai legendára, Marcos Collra, az egyetlen játékosra, aki a futballvébék történetében szögletből közvetlenül gólt szerzett (1962-ben a szovjet Lev Jasinnak), illetve a londoni terrortámadás spanyol áldozatára, Ignacio Echeverríára.

A 22. percben a spanyolok szereztek vezetést, Pedro jobbról tökéletesen centerezett, David Silva közeli lövését pedig Ospina nem tudta védeni (1–0).


A 39. percben váratlanul egyenlítettek a vendégek, egy előre vágott labdá Piqué és Azpilicueta is szeretett volna hazakísérni Reinához, Cardona azonba közéjük ugorva a megdöbbent kapust átemelve a kapuba talált (1–1).


„Hat cserében állapodtunk meg, és mindet ki is fogom használni” – nyilatkozta a mérkőzés előtt Lopetegui, aki a félidőben beküldte Nacho Monrealt, Saúlt és Marco Asensiót. Gólt azonban megint a kolumbiaiak szereztek, az 55. percben James Rodríguez szögletét Falcao fejelte a kapu jobb oldalába (1–2).


A Monaco csatára ezzel 26. gólját szerezte, és a kolumbiai válogatott történetének legeredményesebb játékosa lett.


A 87. percben Morata egy gyönyörű fejes góllal mentette döntetlenre a mérkőzést (2–2).


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Spanyolország–Kolumbia 2–2
Murcia
SPANYOLORSZÁG: Reina – Azpilicueta, Piqué (Deulofeu, 55.), Nacho, Alba (Monreal, a szünetben) – Illarramendi, Koke, Iniesta (Saúl, a szünetben) – D. Silva (Asensio, a szünetben), Aspas (Morata, 55.), Pedro (Vitolo, 76.). Szövetségi kapitány: Julen Lopetegui.
KOLUMBIA: Ospina – Arias, Davinson Sánchez (Oscar Murillo, a szünetben), C. Zápata, Armero – Aguilar (Daniel Torres, 64.), Carlos Sánchez – Cuadrado (Izquierdo, 87.), James Rodríguez (Muriel, 80.), Cardona (G. Moreno, 64.) – Falcao (Bacca, 77.). Szövetségi kapitány: José Pekerman
G: David Silva (22.), Morata (87.), ill. Cardona (39.), Falcao (55.).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik