Felkészülés: Löw fiataljai jól játszottak, Rooney bő fél órával búcsúzott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.15. 22:52
null
Serge Gnabry: egy gól, egy gólpassz (Fotó: AFP)
A német és az angol labdarúgó-válogatott egyaránt 3–0-s győzelmet aratott felkészülési mérkőzésen Oroszország, illetve az Egyesült Államok ellen. Joachim Löw fiataljai az első félidőben eldöntötték a találkozót, az angolok pedig a második félidőben beállt Wayne Rooneyt ünnepelték a búcsúmeccsén. Az írek gól nélküli döntetlenre végeztek az északírekkel.

Németország–Oroszország 3–0

Joachim Löw alaposan felforgatott csapatot küldött pályára az oroszok ellen, hiszen Toni Kroos, Julian Draxler és Marco Reus különböző okok miatt hiányzott (igaz, a másik oldalon Artyom Dzjuba, Mário Fernandes, Gyenyisz Cserisev és Alekszandr Golovin sem állt rendelkezésre), így a fiatalok közül Kai Havertz, Leroy Sané, Serge Gnabry és Timo Werner is a kezdőcsapatban találta magát.

A vendégeknél is akadt egy meglepetés: 32 évesen ugyanis debütálhatott Ariclenes da Silva Ferreira, művésznevén Ari, aki 2006 óta légióskodik, a svéd Kalmar és a holland AZ érintésével 2010-ben igazolt Oroszországba, ahol a Szpartak és a Lokomotiv Moszkvában is játszott, jelenleg pedig az FK Krasznodar futballistája. Júliusban megkapta az orosz állampolgárságot, Sztanyiszlav Csercseszov kapitány pedig elérkezettnek látta az időt, hogy kipróbálja.

A németek kezdtek jobban, és a 8. percben Serge Gnabry passzát Leroy Sané lőtte a hálóba, 1–0.


A 25. percben növelte előnyét a hazai gárda, ezúttal egy jobbról belőtt szöglet után Antonio Rüdiger csúsztatott Niklas Süle elé, aki 7 méterről a bal sarokba lőtt, 2–0.


A 40. percben Kai Havertz ugratta ki Grabryt, aki 17 méterről, futtából nagy gólt rúgott, 3–0.

A második félidőben nem született több gól, de a két kapitány hat-hat cserével legalább kipróbált még néhány játékost.

Anglia–Egyesült Államok 3–0

Anglia az Egyesült Államok válogatottját fogadta a Wembleyben, ám a meccs hőse igazából Wayne Rooney volt, aki már visszavonult a nemzeti csapattól, azonban a szövetség úgy gondolta, ad számára egy búcsúlehetőséget.

Rooneyt egy pályára rohanó szurkoló is köszöntötte a búcsúmérkőzésén (Fotó: AFP)
Rooneyt egy pályára rohanó szurkoló is köszöntötte a búcsúmérkőzésén (Fotó: AFP)

Azzal már kevesebben értettek egyet, hogy miért kell őt pályára küldeni (a Manchester United korábbi középpályása, Paul Ince ezt egyszerű PR-fogásnak minősítette, hogy telt ház legyen), de a D.C. United támadója csak a második félidőben állt be.

Addig a társak gondoskodtak arról, hogy ne legyenek nagy izgalmak. A 25. percben Jesse Lingard a 16-os bal csücskétől csodálatosan csavart a bal felső sarokba, 1–0.


Két perc múlva növelték előnyüket a hazaiak, a felfutó Trent Alexander-Arnold kilőtte a jobb alsó sarkot, 2–0.


Az 58. percben jött el a történelmi pillanat, Rooney beállt Lingard helyére, de a harmadik gólt nem ő, hanem Callum Wilson szerezte a 77. percben, 3–0.

Írország–Észak-Írország 0–0

Az ír–északír ferkészülési csata nem hozott gólt, pedig előzetesen mindkét válogatott a győzelmet emlegette, hiszen – legalább a formát tekintve – ezzel jöhetett volna ki a gödörből. Jelen állás szerint ugyanis egyikük sincs jó pozícióban, és elképzelhető, hogy a B-divízió 3-as és 4-es csoportjából egyaránt kiesnek.

A 0–0-s eredmény azt jelenti, hogy Észak-Írország sorozatban a hetedik idegenbeli mérkőzésén maradt gólképtelen, vendégként legutóbb 2017. szeptember elsején, San Marinóban volt eredményes.

FELKÉSZÜLÉSI VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEK
Írország–Észak-Írország 0–0
Németország–Oroszország 3–0
(Sané 8., Süle 25., Gnabry 40.)
Anglia–Egyesült Államok 3–0 (Lingard 25., Alexander-Arnold 27., Wilson 77.)



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik