Felkészülés: látványos góllal menekültek meg a németek

Vágólapra másolva!
2017.06.06. 22:44
null
Joshua Kimmich látványos góljával egyenlítettek a németek (Fotó: AFP)
A Konföderációs Kupára készülő német labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 1–1-re végzett Dánia ellen. Az északiak szerezték meg a vezetést az első félidőben, a Nationalelf a hajrában egyenlíteni tudott.

Joachim Löw szövetségi kapitány regnálása alatti harmadik legfiatalabb csapatát (az átlagéletkor 23.6 év volt) küldte pályára Dánia ellen: a kezdő tizenegy összesen 107 válogatottsággal bírt, a legrutinosabb a 23 éves Julian Draxler volt. A PSG középpályása 28 alkalommal lépett pályára a keddi mérkőzés előtt a Nationalelfben, a dánok ellen a csapatkapitányi karszalagot is ő viselte.

A pályán lévő 22 futballistából 17 játszott már a Bundesligában is, a dánok vezető gólját mégis egy olyan játékos szerezte, aki még nem lépett pályára a német élvonalban. A 18. percben egy bedobást követően Antonio Rüdiger adta el a labdát saját tizenhatosánál, a Tottenham középpályása, Christian Eriksen meg köszönte szépen, 16 méterről a bal alsóba bombázott. (1–0)

A fordulás után sokáig úgy tűnt, hogy a tavaly nyári Európa-bajnokság után újabb vereséget szenved Németország (a kontinenstornán Franciaország győzte le az elődöntőben), ám a 88. percben egyenlíteni tudott. Egy kapu előtti kavarodást követően Lars Stindl fejelte vissza a labdát, amit az ötös vonaláról Joshua Kimmich – aki a 23-as német keretben az egyetlen Bayern München-játékos – háttal a kapunak emelt a hálóba, kialakítva ezzel a végeredményt. (1–1)

A világranglistán 182. Málta alaposan meglepte a nála közel 150 hellyel előrébb rangsorolt (37.) Ukrajnát: Zach Muscat 14. percben szerzett góljával ugyanis a szigetországiak győztek. Izrael is közel állt a kínos vereséghez Moldova ellen, a 94. percben azonban büntetőből sikerült az egyenlítés.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Ukrajna–Málta 0–1
Izrael–Moldova 1–1
Dánia–Németország 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik